8 °C Budapest

Mennyit ér a sportoló teste? - Új rekord született

Pénzcentrum
2006. december 20. 15:00

Az angol válogatott ex-csapatkapitánya, a Real Madrid középpályása, David Beckham ismét nagyot villantott. Igaz, nem a focitudásával, hanem rekord összegű sportbiztosításával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A világhírű középpályás saját testére kötött biztosítást, arra az esetre, ha valamilyen maradandó sérülés miatt nem tudná folytatni a játékot. A szerződés csak a a futballal kapcsolatos sportsérülésre, illetve súlyos betegségre terjed ki. Amennyiben bekövetkezne a "káresemény" nem kevesebb, mint 195 millió eurót kasszírozhat a sztár, ha valamilyen maradandó sérülés éri testének bármely részét. Persze mindez nem véletlen, hiszen Beckham heti 100 ezer fontos fizetése mellett szponzori pénzekből is szép jövedelemre tesz szert.

A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, csupán anynyit lehet tudni, hogy a sportéletben még soha senki nem kötött ilyen összegű biztosítást. Egy társaság sem vállalta egyedül az üzletet, több cég állt össze (együttbiztosítás), hogy viselje a kockázatot. Nagy értékű biztosítások esetében, mint például a parlament, egy bevált kockázatporlasztási módszer az együttbiztosítás, illetve a viszontbiztosítás. A szerződésben szereplő cégek kilétét homály fedi.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?