18 °C Budapest

Átment az egészségügyi reform: de sokan még reménykednek...

Pénzcentrum
2007. december 18. 08:31

Sokan a Fideszhez hasonlóan az államfő halasztó hatályú döntésében bíznak. A képviselők szerint a törvény messze áll attól a verziótól, amit eredetileg elképzeltek, amiből kizárólag a magántőke bevonása, és a versenyeztetés maradt meg - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Utolsó szalmaszálat jelenthetne, hogy a köztársasági elnök nem írja a alá a törvényt, hanem visszaküldi normaegyeztetésre. Már a végszavazás reggelén is komoly viták folytak, leginkább azon, hogy ez a törvény vajon a társadalombiztosítás privatizációját jelenti-e vagy sem.

A befektetői oldalról viszont sokan gondolkodnak a piacra lépésen, őket egyetlen dolog zavarja, a 12 ezres fejkvóta, amit egy biztosított után kell fizetniük a költségvetésnek.

A Fidesz fenyegetésére is sokan alapoznak, ugyanis kijelentették, hogy a 2010-es választáson ha ők nyernek, visszafordítják a reformot. Így van olyan biztosító, aki külön erre alapoz, és csak azért lépne piacra, hogy ha felbontják vele a szerződést, vaskos kártérítést kérhessen.

A versenybe mind a már itt lévő, mind az eddig ismeretlen biztosítók is beszállhatnak. A Magyarországon már ismertséggel rendelkező cégek számára fontos lehet az egészségügyi reform, mivel ez egy újabb esély a pozícióik megtartására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?