12 °C Budapest

Olcsó biztosítás, nem csak gyerekeknek

Pénzcentrum
2007. november 30. 12:00

Sokan vannak, akik még emlékeznek iskolás éveikből a tanulóbiztosításra. Ez volt az a termék, amelyről minden évben egyszer kaptak egy kis tájékoztató füzetet és amelyet haza kellett vinni bemutatni. Ez az a biztosítás, ami soha " nem megy ki a divatból", függetlenül attól, hogy mennyien ismerik a szolgáltatást vagy egyáltalán tudnák, hogy gyermekeikről gondoskodik-e így az iskola. Nemrégiben megismerkedtünk a balesetbiztosításokkal, most ezek egy speciális fajtáját, a tanulóbiztosításokat tekintjük át.

Tanulóbiztosításokat köthetünk egyénileg vagy csoportosan, ahogy ezt már az ilyen jellegű termékeknél megszokhattuk. Csoportos konstrukciókat általában az iskolák vásárolnak a tanulók számára, de az állam is nyújt efféle fedezetet a fiatal- és kiskorúak részére (lásd keretes írásunkat). Csoportos konstrukciók esetében a minimális létszám általában 20 fő, ez azonban társaságonként jelentős eltéréseket mutat.

Az állam is köt a 3-18 éves gyerekekre balesetbiztosítást, immár negyedik éve. A termék mögött a Generali Biztosító áll. Az ingyenes biztosítás közel 2 millió gyermeket érint. Ez fejenként 53 ezer forintjába kerül a államnak évente. Ez a konstrukció baleseti halára (200 ezer Ft.), csonttörésre (3000 Ft.), valamint maradandó egészségkárosodásra (3-300 ezer Ft.) fizet.

Egyéni biztosítást általában a szülők kötnek csemetéikre, fedezve ezáltal az iskolás években megnövekvő baleset kockázatát. Amennyiben szülőként kiskorú gyermeküket kívánják biztosítani, egy ilyen konstrukció megvásárlása díjak tekintetében kedvezőbb lehe,t mint egy hagyományos balesetbiztosítás.

Leggyakrabban baleseti halálra, rokkantságra, baleseti törésre, baleseti kórházi napi térítésre kötik meg a biztosítást. A speciális gyermekbalesetekre mint pl. a kullancs-csípés súlyos következményei, a különféle mérgezések, égési sérülések is kiterjedhet a fedezet. Emellett a balesetek sürgősségi ellátása során felmerülő költségekre vagy a fizikai bántalmazás eseteire is nyújtanak szolgáltatást a cégek.

Természetesen a hagyományos térítésnek számító kórházi ápolás és a súlyos sérüléssel járó baleset esetén is jelentős összeggel segíthetik a gyógyulást és egy tragikus haláleset után is számíthat a család a biztosító anyagi segítségére. Láthatjuk tehát, hogy elég széles a paletta és a piaci szereplők kínálatai között megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelőt.

A biztosítás díja függ a létszámtól és a választott biztosítási összegtől. Többféle csomag közül választhatunk csomagban, amelyek 500-2500 Ft közötti éves díj mellett kínálnak védelmet.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A biztosítás van ahol már óvodáskortól köthető. A diákbiztosítás az iskoláskorú (6-20 éves) fiatalok részére készült. Biztosított lehet minden magyar közoktatási intézmény, legyen az általános iskola, szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium, vagy felsőoktatási intézet nappali tagozatos hallgatója.

Összességében tehát egy alacsony éves díjú termékről van szó, amellyel vagy az intézmény, vagy a szülő köthet a tanulóira, illetve a tanuló gyermekére(eire). A biztosító akkor szolgáltat, ha a biztosított (tanuló) valamilyen balesetet szenved, vagy egyéb biztosítási esemény következik be. Érdemes tehát utánanéznünk rendelkezik-e a gyermekünk effajta biztosítással és ez pontosan milyen eseményekre vonatkozik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?