14 °C Budapest

Olcsó biztosítás, nem csak gyerekeknek

Pénzcentrum
2007. november 30. 12:00

Sokan vannak, akik még emlékeznek iskolás éveikből a tanulóbiztosításra. Ez volt az a termék, amelyről minden évben egyszer kaptak egy kis tájékoztató füzetet és amelyet haza kellett vinni bemutatni. Ez az a biztosítás, ami soha " nem megy ki a divatból", függetlenül attól, hogy mennyien ismerik a szolgáltatást vagy egyáltalán tudnák, hogy gyermekeikről gondoskodik-e így az iskola. Nemrégiben megismerkedtünk a balesetbiztosításokkal, most ezek egy speciális fajtáját, a tanulóbiztosításokat tekintjük át.

Tanulóbiztosításokat köthetünk egyénileg vagy csoportosan, ahogy ezt már az ilyen jellegű termékeknél megszokhattuk. Csoportos konstrukciókat általában az iskolák vásárolnak a tanulók számára, de az állam is nyújt efféle fedezetet a fiatal- és kiskorúak részére (lásd keretes írásunkat). Csoportos konstrukciók esetében a minimális létszám általában 20 fő, ez azonban társaságonként jelentős eltéréseket mutat.

Az állam is köt a 3-18 éves gyerekekre balesetbiztosítást, immár negyedik éve. A termék mögött a Generali Biztosító áll. Az ingyenes biztosítás közel 2 millió gyermeket érint. Ez fejenként 53 ezer forintjába kerül a államnak évente. Ez a konstrukció baleseti halára (200 ezer Ft.), csonttörésre (3000 Ft.), valamint maradandó egészségkárosodásra (3-300 ezer Ft.) fizet.

Egyéni biztosítást általában a szülők kötnek csemetéikre, fedezve ezáltal az iskolás években megnövekvő baleset kockázatát. Amennyiben szülőként kiskorú gyermeküket kívánják biztosítani, egy ilyen konstrukció megvásárlása díjak tekintetében kedvezőbb lehe,t mint egy hagyományos balesetbiztosítás.

Leggyakrabban baleseti halálra, rokkantságra, baleseti törésre, baleseti kórházi napi térítésre kötik meg a biztosítást. A speciális gyermekbalesetekre mint pl. a kullancs-csípés súlyos következményei, a különféle mérgezések, égési sérülések is kiterjedhet a fedezet. Emellett a balesetek sürgősségi ellátása során felmerülő költségekre vagy a fizikai bántalmazás eseteire is nyújtanak szolgáltatást a cégek.

Természetesen a hagyományos térítésnek számító kórházi ápolás és a súlyos sérüléssel járó baleset esetén is jelentős összeggel segíthetik a gyógyulást és egy tragikus haláleset után is számíthat a család a biztosító anyagi segítségére. Láthatjuk tehát, hogy elég széles a paletta és a piaci szereplők kínálatai között megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelőt.

A biztosítás díja függ a létszámtól és a választott biztosítási összegtől. Többféle csomag közül választhatunk csomagban, amelyek 500-2500 Ft közötti éves díj mellett kínálnak védelmet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A biztosítás van ahol már óvodáskortól köthető. A diákbiztosítás az iskoláskorú (6-20 éves) fiatalok részére készült. Biztosított lehet minden magyar közoktatási intézmény, legyen az általános iskola, szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium, vagy felsőoktatási intézet nappali tagozatos hallgatója.

Összességében tehát egy alacsony éves díjú termékről van szó, amellyel vagy az intézmény, vagy a szülő köthet a tanulóira, illetve a tanuló gyermekére(eire). A biztosító akkor szolgáltat, ha a biztosított (tanuló) valamilyen balesetet szenved, vagy egyéb biztosítási esemény következik be. Érdemes tehát utánanéznünk rendelkezik-e a gyermekünk effajta biztosítással és ez pontosan milyen eseményekre vonatkozik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm