Jó hír az extrém élményekre vágyóknak!

Pénzcentrum
2007. június 6. 12:50

Június 1-jétől köthető a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-nél az extrém sportolók balesetbiztosítása. A biztosító, a piac innovátoraként, a megszűnt állami gondoskodásra válaszul fejlesztette ki szolgáltatási csomagját a különösen veszélyes (extrém) sportolás közben bekövetkezett balesetekkel kapcsolatos egészségügyi ellátások finanszírozására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. LXXXIII. törvény módosítása miatt 2007. január eleje óta nem megoldott az extrémsport balesetek miatt szükséges egészségügyi ellátások finanszírozása. A különösen veszélyes (extrém) sporttevékenységet űző személyekre, a sürgős szükség esetét kivéve, nem terjednek ki a kötelező egészségbiztosítás ingyenes egészségügyi szolgáltatásai (vagyis ezekért fizetniük kell az érintetteknek), amennyiben extrémsport tevékenység közben sportbalesetet szenvednek.

"A Generali új szolgáltatása mind a rendszeres, mind az alkalomszerűen űzött extrémsportok esetén jelenleg az egyetlen hiánypótló egészségügyi ellátást finanszírozó megoldás." - kommentálta a szolgáltatási csomag jelentőségét Papp-Váry Borbála, a biztosító kommunikációs vezetője.

A Generali extrémsport biztosítása fedezetet nyújt a világ bármely országában űzött vízisí, jet-ski, vadvízi evezés, hegy- és sziklamászás (V. foktól), magashegyi expedíció, barlangászat, bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping), falmászás, roncsautó sport, rally, hőlégballonozás, félkezes- és nyílttengeri vitorlázás, sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, valamint a műrepülés közben bekövetkezett balesetek magyarországi ellátásaira. A szolgáltatási csomag, amely évi 15- 20 ezer forintért köthető, a sürgősségi betegellátáson kívül (amely továbbra is ingyenes minden TB fedezettel rendelkező magyar állampolgár számára) kiterjed a magyarországi kötelező egészségbiztosítás keretében történő járóbeteg-szakellátásra, a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásra, az orvosi rehabilitációra, a fogsebészeti ellátásra, valamint a betegszállításra.

Kiegészítő biztosítások köthetők továbbá a gyógyszer-, és gyógyászati segédeszköz-ártámogatásra, valamint utazási költségtérítésre, illetve baleseti halálra, vagy baleseti rokkantság esetére is. A Europ Assistance-on keresztül a Generali 24 órás, telefonos kiegészítő szolgáltatást is nyújt, amely kiterjed a balesetet szenvedett biztosítottal és a kezelő gyógyintézménnyel történő kapcsolattartásra is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Új szolgáltatásunk lényeges eleme, hogy a biztosítás a teljes rehabilitációra fedezetet nyújt, mivel a gyógytorna, a fizikoterápia költségeit is fedezi, valamint ügyfeleinknek kórházi ápolás esetén sem kell nagyobb összegű készpénzt előteremteniük, hiszen társaságunk a szolgáltatást nyújtó intézménynek azonnal fizet." tette hozzá a Papp-Váry Borbála.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?