Hová lett a verseny az üzleti biztosításban?

Pénzcentrum
2007. szeptember 27. 09:30

Az Európai Bizottság arra figyelmeztet, hogy az üzleti tevékenység biztosításával foglalkozó intézmények gyakorlata az indokoltnál magasabb díjakhoz, valamint a szolgáltatás kínálatának szűküléséhez vezethet - adja hírül a Világgazdaság.

A Bizottság felszólította az ágazatban tevékenykedőket, hogy vagy tisztázzák magukat a bírálatok alól, vagy reformálják meg tevékenységüket, egyelőre azonban nem indul sem vizsgálat, sem pedig törvénysértési eljárás az üggyel kapcsolatosan.

Az első súlyos mértékű kifogást a Bizottság a viszont- vagy társbiztosítási ügyletekkel kapcsolatban fogalmazta meg. A beszedett díjak gyanút keltő egymáshoz igazodása figyelhető meg, amely pedig arra utal, hogy az indokoltnál magasabb összegeket kérnek el a biztosítók.

A bizottsági jelentés szerint ráadásul a vezető biztosítók együttműködése kizárja, hogy a kisebb versenytársak alacsonyabb díjtételeket kínálva léphessenek fel.

A másik kifogás a biztosítási közvetítői és alkuszi tevékenységeket illeti kifogással, átláthatatlannak ítéli az adott funkció ellátásáért megítélt jutalékokat. Ebben a szegmensben szintén fennáll a verseny korlátozásának veszélye.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Bizottság kilátásba helyezte, hogy az üzleti biztosítók kérdéskörét 2009-ben újfent áttekinti. A testület eddig az időpontig határoz arról is, hogy az üzletágnak 2003-ban kiadott és 2010-ig érvényben lévő kivételes státuszt érdemes-e továbbra is fenntartani.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?