Hová lett a verseny az üzleti biztosításban?

Pénzcentrum
2007. szeptember 27. 09:30

Az Európai Bizottság arra figyelmeztet, hogy az üzleti tevékenység biztosításával foglalkozó intézmények gyakorlata az indokoltnál magasabb díjakhoz, valamint a szolgáltatás kínálatának szűküléséhez vezethet - adja hírül a Világgazdaság.

A Bizottság felszólította az ágazatban tevékenykedőket, hogy vagy tisztázzák magukat a bírálatok alól, vagy reformálják meg tevékenységüket, egyelőre azonban nem indul sem vizsgálat, sem pedig törvénysértési eljárás az üggyel kapcsolatosan.

Az első súlyos mértékű kifogást a Bizottság a viszont- vagy társbiztosítási ügyletekkel kapcsolatban fogalmazta meg. A beszedett díjak gyanút keltő egymáshoz igazodása figyelhető meg, amely pedig arra utal, hogy az indokoltnál magasabb összegeket kérnek el a biztosítók.

A bizottsági jelentés szerint ráadásul a vezető biztosítók együttműködése kizárja, hogy a kisebb versenytársak alacsonyabb díjtételeket kínálva léphessenek fel.

A másik kifogás a biztosítási közvetítői és alkuszi tevékenységeket illeti kifogással, átláthatatlannak ítéli az adott funkció ellátásáért megítélt jutalékokat. Ebben a szegmensben szintén fennáll a verseny korlátozásának veszélye.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Bizottság kilátásba helyezte, hogy az üzleti biztosítók kérdéskörét 2009-ben újfent áttekinti. A testület eddig az időpontig határoz arról is, hogy az üzletágnak 2003-ban kiadott és 2010-ig érvényben lévő kivételes státuszt érdemes-e továbbra is fenntartani.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. május 19. 17:06
Ha jó jövedelemmel rendelkezünk, akkor is nagyon lényeges lehet a bankválasztás: az egyes pénzintéze...
Holdblog  |  2022. május 19. 16:24
Mindannyiunkat érint a pénzromlás, de más és más mértékben. Sajnos van, akinek a kenyér ára okoz gon...
MEDIA1  |  2022. május 19. 16:08
A hírportál szerint Lázár János egy bizonyos Építési és Beruházási MÚZEUM vezetője lesz. Erről erede...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?