Hogyan viheted sikerre a biztosítási szektorban?

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 12:00

Nemrégiben egy cikkünkben beszámoltunk arról, hogy kik és milyen módon kereshetnek a biztosítási piac szárnyalásán. A különböző értékesítési csatornák számbavételét követően, most megnézzük azokat a módszereket, amelyekkel lendíthetünk az üzleten, és még jobban kivehetjük részünket a piac fellendüléséből.

Alapvetően két tényező van, amely hozzásegíthet minket a sikerhez. Az egyik az, hogy mivel a biztosító társaságoknak érdeke, hogy a közvetítő partnereik minél hatékonyabban működjenek, és minél többet értékesítsenek, ezért rengeteg támogatást nyújtanak számukra. Ezek fajtáiról és hatékonyságairól még a későbbiekben esik szó. A másik tényező, amelyet sokan még nem ismertek fel, az a meglévő ügyfeleikben rejlő potenciál. Az nyeri a csatát, aki minél többet tud az ügyfeleiről és teljes körűen ki tudja szolgálni azok igényeit. Lássuk tehát a részleteket!

Mit adnak a biztosítók?

A fent említett okokra visszavezetve, 2007-ben az Efma elkészített egy 10. 000 ügyfélre, 350 közvetítői cégre és 50 biztosító társaságra kiterjesztett tanulmányt, amelyben azt vizsgálták, hogy milyen eszközöket és támogatásokat nyújtanak a biztosítók az ügynökeiknek (és ezek mennyire hatékonyak), illetve a közvetítők mennyire ismerik az ügyfeleiket. Az eredmény magáért beszél.

A vizsgálatba bevont ügynökök kétharmada gondolja úgy, hogy a biztosítók által nyújtott különböző szolgáltatások, nem járulnak hozzá kellő mértékben az Ő üzleti növekedésükhöz.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A válaszadók 51 százaléka volt elégedett, az általuk közvetített termékekhez kapcsolódó leírások információtartalmával, 18 százalékuk az első helyre sorolta a támogatások sorában, míg 12 százalékuk nem volt elégedett a kapott termékleírásokkal.

A biztosító honlapjai szerepeltek második helyen, az elégedettségi ranglistán, itt ugyanis "csak" a megkérdezettek 18 százaléka tartotta haszontalannak a weboldalakat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. december 10. 16:43
A FED igyekszik hűteni a befektetők várakozásait a kamatcsökkenések gyorsaságával kapcsolatban, mond...
MEDIA1  |  2023. december 10. 11:23
Úgy tűnik, megint csavartak egyet felfelé a propaganda szintjén, ugyanis a Bors című, Fidesz-közeli...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm