Merész lépés a Tescótól: találd meg a legolcsóbbat!

Pénzcentrum
2007. szeptember 13. 10:05

Egyre nagyobb az igény a tudatos fogyasztók számának növekedésével arra, hogy olyan oldalak segítségével hozhassák meg döntéseiket, amelyek egy helyre összegyűjtik az adott piacon elérhető termékek árát. Mielőtt azonban az ár-összehasonlító oldalakat összehasonlító internetes portálok rontanának ránk egy óvatlan pillanatban, még van olyan terület, amely lefedetlen, illetve elfér rajta több szolgáltató is, ezt fedezte fel a Tesco is.

Épp a mai napon indította ugyanis útjára a Compare.com címen elérhető oldalt, ahol az érdeklődők több mint 25 autóbiztosítás közül válogathatnak kedvükre. Aki ide belép, az első alkalommal a 30 szolgáltatót felvonultató táblával találja szembe magát, ahol már egy árlista és némi termékinformáció is található.

Ezután az érdeklődők bővebben 4 fajta biztosítási terméket választhatnak ki a mélyebbre menő összehasonlítás érdekében. Különlegesebb kategóriák közül is lehet választani, így például akad olyan biztosítás is, amely az autó üléseire is fedezetet nyújt, vagy pedig tartalmaz jogvédelmi biztosítást is.

Ami érdekes, hogy a Compare.com oldaláról kimaradnak a Direct Line termékei (pedig ugyanúgy a Royal Bank of Scotland a tulajdonosa), az ok pedig egyszerűen az értékesítési politikában keresendő. A Direct Line ugyanis, mint azt a neve is mutatja csupán a direkt értékesítésre támaszkodik, s éppen idén nyáron indította el új kampányát, amelyben az összehasonlító oldalakat kritizálja.

A rivális oldal, a Confused.com kritikája szerint a Tesco oldala egyelőre nem képes teljes képet nyújtani, mivel tapasztalataik szerint a legjobb ajánlatok általában a kisebb társaságoktól érkeznek, akik igyekeznek megtalálni a piaci réseket.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?