Tízszer annyit fizetnek az olcsóságért

Pénzcentrum
2007. augusztus 8. 11:00

Egy friss tanulmány adatai szerint a britek egy év alatt átlagosan 8,5 milliárd fontot (vagyis 2,16 ezer milliárd forintot) költenek cascora, sokan azonban pórul járnak azzal, hogy a havi díjon akarnak spórolni, hiszen végül sokkal többet kell fizetniük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ár-összehasonlításra specializálódott uSwitch oldal felmérése szerint ugyanis baleset esetén extra összegként 878 milliárd forintnak megfelelő összeget húznak ki a casco biztosítást kötők zsebéből.

A tanulmány szerint 12,6 millió autóvezető vállalja az önkéntes önrész befizetését kárigény esetén, annak érdekében, hogy a casco havidíja alacsonyabb legyen. A kötelező önrész mértéke kárigény esetén 79 font, efelett átlagosan 249 fontot kell fizetniük azoknak, akik az alacsonyabb havidíjak érdekében önkéntes önrész-befizetést vállalnak.

Az önkéntes önrész összege egyébiránt 167 és 1020 font között mozog. A felmérés készítői ennek értelmében felhívták a figyelmet arra, hogy ugyan a biztosítási díjon mintegy 100 fontot lehet spórolni az önkéntes önrész vállalásával, azonban később ennek akár tízszeresével is ráfizethetünk kárigény esetében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20