15 °C Budapest

Lefújtad az esküvőt? Visszaadják a pénzed, csak kérned kell!

Pénzcentrum
2007. július 20. 14:00

Már a korábbiakban szóltunk arról a jelenségről, mely komolyan fenyegeti a fiatal házasokat az óceánon innen, és főként túl. Az álomesküvő megvalósítására felvett hitelek ugyanis gyorsan visszarántják a valóságba a mézes hetek után hazaérkező ifjú párt, akik a hétköznapokban szembesülnek a felelőtlenül felvállalt adósság súlyos következményeivel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A helyzet azonban akkor válik igazán elkeserítővé, amikor az átlagban 5 milliós költségvetésű lagzi előtt két héttel kiderül, hogy valamilyen külső vagy belső okból nem tudják azt megtartani, vagy egyáltalán nem lesz esküvő. Ekkor ugyanis a már elköltött összegnek csupán egy részét lehet visszaszerezni.

Logikusan merül fel az Olvasóban a kérdés, vajon ebben az esetben nem segíthet-e a biztosítás intézménye? De igen, a tengerentúlon már lehet különböző kockázatokkal szemben biztosítani a nagy eseményt. A káresemények között szerepelhet egy közeli rokon elhalálozása, természeti katasztrófa (árvíz, hurrikán, tűzvész), de meghiúsult fényképekért és tönkrement menyasszonyi ruháért is fizet a biztosító.

Sőt, abban az esetben ha a szülők tartanak attól, hogy a gyermekek a kapuzárási pánik következtében inkább lefújják a lagzit, ezt a kockázatot is kiküszöbölhetik a megfelelő módozat kiválasztásával.

A biztonságnak azonban ára van, a biztosítási díjak, természetesen a kockázatok függvényében, néhány száz és ezer dollár között változnak. Az első látásra feleslegesnek tűnő kiadás azonban csupán csepp a tengerben, de jól jöhet, ha valami mégis balul sülne el.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Hazánkban még nincs a biztosítók termékpalettáján hasonló termék, így a fent említett káresemények bekövetkeztekor, a kárt a szülőknek kell elviselni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00