0 °C Budapest

Menyasszonyt részletre! - Semmi nem lehetetlen...

Pénzcentrum
2006. augusztus 21. 12:00

A pénzintézetek kreatívak a hiteligénylésekkel kapcsolatban is, mivel egyre többféle és különbözőbbnél különbözőbb kondíciókat kínálnak az érdeklődőknek. A legújabb ajánlat mindössze egy banknál él: immár az ifjú házaspár -vagy éppen házasulandó jegyesek- is eladósodhatnak mennyegzői hitel felvétele esetén, melyet az Inter-Európa bank egyik fiókjában lehet igényelni egy rendezvényszervező cégen keresztül. (Szabad felhasználású jelzáloghitelt és személyi kölcsönt természetesen több hitelintézet is nyújt, kifejezetten esküvő céljára azonban másutt nem találtunk ajánlatot.)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A hirdetésre a Pénzcentrum is felkapta a fejét, és úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen ajánlatról is van szó. A megadott esküvőszervező cég, a Smith & Fox honlapján akadtunk rá a hirdetésre, miszerint az Inter-Európa banknál lehetőségünk van álmaink esküvőjének megszervezéséhez kedvezményes hitelhez jutni. Miután az Inter-Európa bankot felhívtuk, és nem tudtak ilyen szolgáltatásról, a rendezvényszervező cégen megadott kontaktot kerestük meg, aki készséggel irányított minket a megfelelő bankhoz, a XII. kerületi IEB fiókhoz.

Esküvői hitelek közül kétféle létezik: a "Mennyegzői hitelkeret" és az "Álmaink Nászünnepe kölcsön". Az első hitel esetében egy olyan maximum 500 000 forintos folyószámla kerethez juthatunk, amelyet gyorsabb elbírálás mellett kaphatunk meg. Ez nem jelzálogalapú kölcsön, tehát nem kell ingatlanfedezetet biztosítanunk a kölcsön fejében, csupán kereseti igazolással kell bizonyítanunk, hogy vissza tudjuk majd fizetni a kölcsön kapott összeget. A hitelbírálati díjat a pénzintézet elengedi.

Ezen kedvezményes hitel keretében lehetőségünk van arra, hogy a szokásos három havi munkabér fedezete helyett két havi munkabérről szóló igazolást mutassunk be a hagyományos folyószámlahitellel ellentétben. A szerződés egy évre szól, ám ha letelik a meghatározott idő, lehetőségünk van arra, hogy meghosszabbítsuk, és tovább törleszthessünk. A hagyományos személyi kölcsönökkel ellentétben nem kötelező munkabérnek érkeznie a számlára, a hitel visszafizetés akár pénztári befizetés alapján is megvalósulhat.

Bármelyik fél igényelheti a hiteleket, és feltételként nincs továbbá az sem megszabva, hogy az esküvő előtt kell felvenni. A párok utána is megtehetik, de a bank kifejezetten azokat szerette volna kedvezményes hitelajánlattal megajándékozni, akik álommennyegzőt szeretnének tartani életük talán legszebb napján. Tehát a kölcsön felvételekor a házassági levelet nem kell bemutatni.

Mindkét adósság esetén lehetőség van arra, hogy forint-alap helyett deviza alapon vegyük fel a hitelt. A jelzálog alapú Álmaink Nászünnepe kölcsön bármelyik kondíciójának választásakor csupán a 30 000 Ft + áfás értékbecslési díjat kell kifizetnünk, és ellentétben a többi jelzálogalapú hitellel, az ifjú pártól nem kérnek folyósítási jutalékot, és hitelbírálati díj sincs. Ezt a hitelt 1-30 évig lehet igényelni.

Vizsgáljuk meg, hogy mennyibe kerülne nekünk, ha álomesküvőnk megvalósításához 3 millió forint Álmaink Nászünnepe kölcsönt vennénk fel 5 éves futamidőre! (Az eurót 270, a svájci frankot 175 forintos árfolyamon számoltuk!) Az első évben a legmagasabb a törlesztő részlet, utána az összeg progresszíven csökken.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

 

 

A forint alapú hitel magasabb THM-mel rendelkezik, ám a kisebb kamattal rendelkező devizahitelek esetén az árfolyamkockázattal számolnunk kell, amitől természetesen változhat a kölcsönök THM-je, attól függően, hogy a forint erősödik, illetve gyengül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20