2 °C Budapest

Menyasszonyt részletre! - Semmi nem lehetetlen...

Pénzcentrum
2006. augusztus 21. 12:00

A pénzintézetek kreatívak a hiteligénylésekkel kapcsolatban is, mivel egyre többféle és különbözőbbnél különbözőbb kondíciókat kínálnak az érdeklődőknek. A legújabb ajánlat mindössze egy banknál él: immár az ifjú házaspár -vagy éppen házasulandó jegyesek- is eladósodhatnak mennyegzői hitel felvétele esetén, melyet az Inter-Európa bank egyik fiókjában lehet igényelni egy rendezvényszervező cégen keresztül. (Szabad felhasználású jelzáloghitelt és személyi kölcsönt természetesen több hitelintézet is nyújt, kifejezetten esküvő céljára azonban másutt nem találtunk ajánlatot.)


A hirdetésre a Pénzcentrum is felkapta a fejét, és úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen ajánlatról is van szó. A megadott esküvőszervező cég, a Smith & Fox honlapján akadtunk rá a hirdetésre, miszerint az Inter-Európa banknál lehetőségünk van álmaink esküvőjének megszervezéséhez kedvezményes hitelhez jutni. Miután az Inter-Európa bankot felhívtuk, és nem tudtak ilyen szolgáltatásról, a rendezvényszervező cégen megadott kontaktot kerestük meg, aki készséggel irányított minket a megfelelő bankhoz, a XII. kerületi IEB fiókhoz.

Esküvői hitelek közül kétféle létezik: a "Mennyegzői hitelkeret" és az "Álmaink Nászünnepe kölcsön". Az első hitel esetében egy olyan maximum 500 000 forintos folyószámla kerethez juthatunk, amelyet gyorsabb elbírálás mellett kaphatunk meg. Ez nem jelzálogalapú kölcsön, tehát nem kell ingatlanfedezetet biztosítanunk a kölcsön fejében, csupán kereseti igazolással kell bizonyítanunk, hogy vissza tudjuk majd fizetni a kölcsön kapott összeget. A hitelbírálati díjat a pénzintézet elengedi.

Ezen kedvezményes hitel keretében lehetőségünk van arra, hogy a szokásos három havi munkabér fedezete helyett két havi munkabérről szóló igazolást mutassunk be a hagyományos folyószámlahitellel ellentétben. A szerződés egy évre szól, ám ha letelik a meghatározott idő, lehetőségünk van arra, hogy meghosszabbítsuk, és tovább törleszthessünk. A hagyományos személyi kölcsönökkel ellentétben nem kötelező munkabérnek érkeznie a számlára, a hitel visszafizetés akár pénztári befizetés alapján is megvalósulhat.

Bármelyik fél igényelheti a hiteleket, és feltételként nincs továbbá az sem megszabva, hogy az esküvő előtt kell felvenni. A párok utána is megtehetik, de a bank kifejezetten azokat szerette volna kedvezményes hitelajánlattal megajándékozni, akik álommennyegzőt szeretnének tartani életük talán legszebb napján. Tehát a kölcsön felvételekor a házassági levelet nem kell bemutatni.

Mindkét adósság esetén lehetőség van arra, hogy forint-alap helyett deviza alapon vegyük fel a hitelt. A jelzálog alapú Álmaink Nászünnepe kölcsön bármelyik kondíciójának választásakor csupán a 30 000 Ft + áfás értékbecslési díjat kell kifizetnünk, és ellentétben a többi jelzálogalapú hitellel, az ifjú pártól nem kérnek folyósítási jutalékot, és hitelbírálati díj sincs. Ezt a hitelt 1-30 évig lehet igényelni.

Vizsgáljuk meg, hogy mennyibe kerülne nekünk, ha álomesküvőnk megvalósításához 3 millió forint Álmaink Nászünnepe kölcsönt vennénk fel 5 éves futamidőre! (Az eurót 270, a svájci frankot 175 forintos árfolyamon számoltuk!) Az első évben a legmagasabb a törlesztő részlet, utána az összeg progresszíven csökken.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

 

A forint alapú hitel magasabb THM-mel rendelkezik, ám a kisebb kamattal rendelkező devizahitelek esetén az árfolyamkockázattal számolnunk kell, amitől természetesen változhat a kölcsönök THM-je, attól függően, hogy a forint erősödik, illetve gyengül.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. január 31. 05:59
Az ENSZ adatai szerint a Föld szárazföldi területeinek 31 százalékát borítják erdőségek. Levegő- és...
MEDIA1  |  2023. január 30. 20:28
A világ legnézettebb párkapcsolati realityje, A Married at first sight magyar változata hamarosan a...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?