11 °C Budapest

Roham léptekben nő a köteleződ díja? - online lehet a megoldás

Pénzcentrum
2007. április 11. 13:00

Egy átlagos brit autóvezető bizonyosan azt tapasztalta 2007. első negyedévében, hogy kötelező biztosításának díja némileg csökkent, amely azonban kevéssé nyújthat vigaszt az előző év utolsó évében bekövetkezett rekord mértékű díjnövekedésre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az átlagos éves kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díj rekord méretűre nőtt, meghaladva a 800 fontos (289 272 forintos) lélektani határt, miután 2006. utolsó negyedévében a biztosítók átlagosan 4,35 százalékkal növelték az általuk alkalmazott díjakat.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjainak emelkedését követve, jelentős növekedést volt tapasztalható a CASCO biztosítások terén is. Itt az átlagos díj az 1000 fontos összeget környékezte, s az első negyedévben 6 fonttal (2169 forinttal) csökkent.

Az AA biztosító társaság igazgatója azonban a díjak további lassú növekedésére számít, amelyet a díjbevételek és az összes kifizetett kár közötti különbség csökkentése indokol.

A növekedési hullámot próbálják meglovagolni az online értékesítők, akiknek köszönhetően jelentős kedvezményekkel lehet gépjármű-biztosításhoz jutni a szigetországban, az AA igazgatója szerint azonban a folyamatot nem lehet hosszú távon megfordítani.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Hazánkban is hasonló hatása van az online értékesítés térnyerésének: a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjai folyamatosan csökkenek, amely azonban magában rejti annak kockázatát, hogy az eddigiekben is kis nyereséggel működő üzletág finanszírozási problémákkal szembesül.

A probléma megoldására két lehetőség van: a biztosítóknak vagy csökkenteniük kell a költségeikt, vagy növelnik kell bevételeiket. A költségcsökkentés természetesen egy határon túl már nem jelenthet megoldást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00