15 °C Budapest

Megérkezett a figyelmeztetés: bajban a biztosítottak

Pénzcentrum
2007. március 28. 14:00

A brit Sainsbury's Bank arra figyelmeztet, hogy az életbiztosítással rendelkező brit ügyfeleknek 2,3 milliárd fontnyi értékű fedezethiánnyal kell megküzdeniük a következő időszakban, ez a 18 és 64 év közötti biztosítottakat tekintve 59 000 fontos (21,7 millió forintos) átlagos hiányt jelent.

A szakértők szerint a probléma oka, hogy a biztosítottak alábecsülik "saját értékűket", s nem a megfelelő nagyságú összegre biztosítják magukat. A biztosítást kötő ügyfeleknek ugyanis nem csupán a jövedelmük és az általuk felhalmozott adósság mértékét kellene figyelembe venniük, hanem a fizetés nélkül elvégzett munka értékét is.

A bank adatai szerint, míg a férfiak átlagosan 8 892 fonttal keresnek többet a nőknél, az általuk elvégzett ellenszolgáltatás nélküli munka értéke 6 854 fonttal kevesebb.

Az egyre növekvő megtakarítási hiány egyik fő motorja, hogy az ügyfelek nem igazítják az életbiztosításuk értékét egyre növekvő adósságállományukhoz, így egyre többen maradnak megfelelő fedezet nélkül. A romló tendenciát jól mutatja, hogy az élet-, a jövedelem védelmi- és a betegbiztosítások értékesítése 20 százalékkal esett vissza a tavalyi évben.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?