Több száz millió tűnt el a kertekből - viszontlátják a pénzt valaha?

Pénzcentrum
2007. március 30. 15:00

A nyár megérkeztével újra kikerülnek a kertekbe a grillsütők és a kerti bútorok, amelyek lehetővé teszik, hogy minél több időt minél kényelmesebben töltsenek el a szabad levegőn a kertes házat preferálók. A kint hagyott ingóságok és az értékes növények biztosítása azonban sokszor gondot okoz, mivel a lakásbiztosítás nem minden esetben fedezi akár részben, akár teljes mértékben a lopáskárokat.

Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a brit állampolgárok is környezetükre, amely nagy értékű növények és bútorok vásárlásában is megnyilvánul, melyek értéke több száz, sok esetben pedig több ezer fontra, vagyis több százezer forintra rúg.

Ezek az eszközök könnyű zsákmányt jelentenek a tolvajoknak, akiknek ilyen módon nem kell elmerészkedni a lakásig, s az értékesítés is egyszerű szabadtéri vagy bolhapiacokon, mivel a szabadtéri időtöltés iránti megnövekedett igény egyre növekvő keresletet generál.

A tavalyi évben keletkezett károk összege elérte az 1 millió fontot (367 millió forintot), a kárbejelentések száma pedig megháromszorozódott március és augusztus között a tavalyi év azonos időszakához képest. Az átlagos kár értéke 400 font vagyis majd 150 ezer forint volt.

A szakemberek mindenképpen arra figyelmeztetnek, hogy a megszaporodott lopások miatt érdemes utánanézni, hogy a megkötött biztosítások fedezetet nyújtanak-e az alábbi esetekre, s mivel a különböző biztosító társaságok különböző limiteket is meghatároznak arra is szükséges figyelni, hogy az megvásárolt bútorok nem lógnak-e ki a még fedezett kategóriából.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Természetesen köthető kiegészítő biztosítási kötvény abban az esetben, ha a lakásbiztosítás nem fedezné az ilyen károkat, plusz díjfizetés ellenében.

Hazánkban a lakásbiztosítás általában fedezi a lakáson kívül, de a telken található ingaóságokat ért károkat, ettől függetlenül érdemes tüzetesebben megvizsgálni, hogy mire is nyújt fedezetet a biztosítási kötvény.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20