31 °C Budapest

Több száz millió tűnt el a kertekből - viszontlátják a pénzt valaha?

Pénzcentrum
2007. március 30. 15:00

A nyár megérkeztével újra kikerülnek a kertekbe a grillsütők és a kerti bútorok, amelyek lehetővé teszik, hogy minél több időt minél kényelmesebben töltsenek el a szabad levegőn a kertes házat preferálók. A kint hagyott ingóságok és az értékes növények biztosítása azonban sokszor gondot okoz, mivel a lakásbiztosítás nem minden esetben fedezi akár részben, akár teljes mértékben a lopáskárokat.

Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a brit állampolgárok is környezetükre, amely nagy értékű növények és bútorok vásárlásában is megnyilvánul, melyek értéke több száz, sok esetben pedig több ezer fontra, vagyis több százezer forintra rúg.

Ezek az eszközök könnyű zsákmányt jelentenek a tolvajoknak, akiknek ilyen módon nem kell elmerészkedni a lakásig, s az értékesítés is egyszerű szabadtéri vagy bolhapiacokon, mivel a szabadtéri időtöltés iránti megnövekedett igény egyre növekvő keresletet generál.

A tavalyi évben keletkezett károk összege elérte az 1 millió fontot (367 millió forintot), a kárbejelentések száma pedig megháromszorozódott március és augusztus között a tavalyi év azonos időszakához képest. Az átlagos kár értéke 400 font vagyis majd 150 ezer forint volt.

A szakemberek mindenképpen arra figyelmeztetnek, hogy a megszaporodott lopások miatt érdemes utánanézni, hogy a megkötött biztosítások fedezetet nyújtanak-e az alábbi esetekre, s mivel a különböző biztosító társaságok különböző limiteket is meghatároznak arra is szükséges figyelni, hogy az megvásárolt bútorok nem lógnak-e ki a még fedezett kategóriából.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Természetesen köthető kiegészítő biztosítási kötvény abban az esetben, ha a lakásbiztosítás nem fedezné az ilyen károkat, plusz díjfizetés ellenében.

Hazánkban a lakásbiztosítás általában fedezi a lakáson kívül, de a telken található ingaóságokat ért károkat, ettől függetlenül érdemes tüzetesebben megvizsgálni, hogy mire is nyújt fedezetet a biztosítási kötvény.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 10:56
A 4iG meghagyja a mobil üzletágat: három lehetőséget is vizsgálnak, hogy miként fejleszthetnék azt....
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 20. 07:38
A mai bejegyzésben szeretnék kicsit írni arról, hogy miért nem vonzó a pénzügyi tudatosság. Annak el...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?