13 °C Budapest

Akár 35 százalékos kedvezmény a flottabiztosítást választóknak

Pénzcentrum
2007. március 19. 09:25

Miközben a hazai vállalkozások jelentős része rendelkezik legalább három-öt autóval, a járművek biztosítását ma is sok esetben egyenként intézik. Pedig flottabiztosítással casco esetén a díjak harmada, kötelező esetén akár a fele is megspórolható volna!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A hazai biztosítók körében - érthető módon - igen nagy a küzdelem a flottabiztosítások megszerzéséért: egy szerződéssel ily módon akár több száz gépjármű biztosítását is az adott társaságnál köthetik meg. Érthető tehát, hogy ezen a területen igen erős díjverseny alakult ki. Az elérhető 35-40 százalékos árelőny tovább növelhető, ha a kötelezőt és a casco-t együttesen köti meg az ügyfél, mondta el Mestyán András, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft-től.

A verseny miatt egyre csökken az a mennyiségi határ is, amit a biztosítók flottaként elfogadnak: ma már 5 gépjármű esetében is általános a flottakedvezmény, de egyes társaságok három autóval is hajlandók flottaként foglalkozni. A flottabiztosítás járulékos előnye az adminisztráció jelentős csökkenése is: az egy biztosítónál futó szerződéseknek egyszerre van az évfordulója, a számlafizetés egyetlen számlán, egy időben történik, ami az adminisztrációs költségekben is jelentős megtakarításokat eredményezhet.

A flottabiztosításért folytatott verseny a casco és a kötelező területén is érzékelhető. Míg utóbbinál ez főleg a díjakban mutatkozik meg, addig a casco esetében egyre jelentősebb szolgáltatási különbségek is tetten érhetők. Jelentősen csökkentheti például az árat, ha az idehaza mozgó autóparkra csak magyarországi hatályú biztosítást kötnek. Nagyobb flották esetében egyedi kockázatok is fedezetbe vonhatók (például rakodás közben bekövetkező károk). De befolyásolja a díjat a felhasználás jellege is: nyilván egy vezetői autót, amelynek csak egy sofőrje van, olcsóbb biztosítani, mint az országot járó területi képviselők közös használatú gépkocsiját.

A nagy egyedi mozgástér miatt ezen a területen mindenképpen indokolt lehet biztosítási alkusz segítségét igénybe venni, aki miután felmérte az ügyfél igényeit és valós kockázatait, megkeresi az ügyfél számára legkedvezőbb konstrukciót (adott esetben 13 biztosító tendereztetésével).

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?