6 °C Budapest

Akár 35 százalékos kedvezmény a flottabiztosítást választóknak

Pénzcentrum
2007. március 19. 09:25

Miközben a hazai vállalkozások jelentős része rendelkezik legalább három-öt autóval, a járművek biztosítását ma is sok esetben egyenként intézik. Pedig flottabiztosítással casco esetén a díjak harmada, kötelező esetén akár a fele is megspórolható volna!

A hazai biztosítók körében - érthető módon - igen nagy a küzdelem a flottabiztosítások megszerzéséért: egy szerződéssel ily módon akár több száz gépjármű biztosítását is az adott társaságnál köthetik meg. Érthető tehát, hogy ezen a területen igen erős díjverseny alakult ki. Az elérhető 35-40 százalékos árelőny tovább növelhető, ha a kötelezőt és a casco-t együttesen köti meg az ügyfél, mondta el Mestyán András, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft-től.

A verseny miatt egyre csökken az a mennyiségi határ is, amit a biztosítók flottaként elfogadnak: ma már 5 gépjármű esetében is általános a flottakedvezmény, de egyes társaságok három autóval is hajlandók flottaként foglalkozni. A flottabiztosítás járulékos előnye az adminisztráció jelentős csökkenése is: az egy biztosítónál futó szerződéseknek egyszerre van az évfordulója, a számlafizetés egyetlen számlán, egy időben történik, ami az adminisztrációs költségekben is jelentős megtakarításokat eredményezhet.

A flottabiztosításért folytatott verseny a casco és a kötelező területén is érzékelhető. Míg utóbbinál ez főleg a díjakban mutatkozik meg, addig a casco esetében egyre jelentősebb szolgáltatási különbségek is tetten érhetők. Jelentősen csökkentheti például az árat, ha az idehaza mozgó autóparkra csak magyarországi hatályú biztosítást kötnek. Nagyobb flották esetében egyedi kockázatok is fedezetbe vonhatók (például rakodás közben bekövetkező károk). De befolyásolja a díjat a felhasználás jellege is: nyilván egy vezetői autót, amelynek csak egy sofőrje van, olcsóbb biztosítani, mint az országot járó területi képviselők közös használatú gépkocsiját.

A nagy egyedi mozgástér miatt ezen a területen mindenképpen indokolt lehet biztosítási alkusz segítségét igénybe venni, aki miután felmérte az ügyfél igényeit és valós kockázatait, megkeresi az ügyfél számára legkedvezőbb konstrukciót (adott esetben 13 biztosító tendereztetésével).


 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?