21 °C Budapest
Indianapolis - Circa September 2020: Tesla electric vehicles awaiting preparation for sale. Tesla EV Model 3, S and X are a key to a cleaner and greener environment. elon musk

Vissza az egész: mégsem rúg ki tömegeket Elon Musk, mi folyik a Teslánál?

2024. május 14. 13:46

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója visszahívta a korábban feloszlatott Supercharger csapat néhány tagját, beleértve az észak-amerikai töltőállomások igazgatóját is, ami arra utal, hogy változtatott az eredeti döntésén - tudósított a Business Insider.

A Bloomberg hétfői jelentése szerint Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója újra alkalmazza a nemrég feloszlatott Supercharger csapat néhány tagját. Múlt hónapban Musk egy belső e-mailben tájékoztatta munkatársait a Supercharger töltőállomás-hálózatot támogató csapat feloszlatásáról, most azonban úgy tűnik, Musk megváltoztatta korábbi döntését és visszahívta többek között Max de Zegher-t, a Tesla észak-amerikai töltőállomásainak igazgatóját is. De Zegher, aki 2013 óta dolgozik a Teslánál, először az értékesítés területén tevékenykedett, majd később az Egyesült Királyságban, Európában és Észak-Amerikában a töltőinfrastruktúrára összpontosított.

A visszavett munkatársak pontos számáról egyelőre nincs információ. Musk eredeti döntése sokkolta a befektetőket, partnereket és ügyfeleket egyaránt. Különösen azokat az autógyártókat érintette rosszul, mint például a General Motors, Ford és Mercedes-Benz, akik átvették a Tesla töltési technológiáját.

A Tesla jelenleg világszerte több mint 50 000 Superchargert üzemeltet. Az elmúlt két hétben Musk arra törekedett, hogy megnyugtassa érdekelteket arról, hogy a Supercharger-hálózat tovább fog bővülni. Április 30-i X-posztjában azt írta: "A Tesla továbbra is tervezi a Supercharger-hálózat bővítését". Pénteken pedig hangsúlyozta: "Csak hogy megismételjem: A Tesla jóval több mint 500 millió dollárt fog költeni..."

Musk változó állásfoglalásai rávilágítanak arra a kihívásra, amellyel szembe kell néznie ahhoz, hogy az autógyárát egy innovatív technológiai vállalattá alakítsa át. Április 5-én bejelentette a régóta várt robottaxi indulását augusztus 8-ára, és azt mondta a befektetőknek, hogy az Optimus robotok lehetnek a vállalat legértékesebb eszközei. "Úgy kell ránk gondolniuk... mint egy AI vagy robotikai vállalatra" - mondta egy eredménybeszámolón április 23-án.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm