Indianapolis - Circa September 2020: Tesla electric vehicles awaiting preparation for sale. Tesla EV Model 3, S and X are a key to a cleaner and greener environment. elon musk

Vissza az egész: mégsem rúg ki tömegeket Elon Musk, mi folyik a Teslánál?

2024. május 14. 13:46

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója visszahívta a korábban feloszlatott Supercharger csapat néhány tagját, beleértve az észak-amerikai töltőállomások igazgatóját is, ami arra utal, hogy változtatott az eredeti döntésén - tudósított a Business Insider.

A Bloomberg hétfői jelentése szerint Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója újra alkalmazza a nemrég feloszlatott Supercharger csapat néhány tagját. Múlt hónapban Musk egy belső e-mailben tájékoztatta munkatársait a Supercharger töltőállomás-hálózatot támogató csapat feloszlatásáról, most azonban úgy tűnik, Musk megváltoztatta korábbi döntését és visszahívta többek között Max de Zegher-t, a Tesla észak-amerikai töltőállomásainak igazgatóját is. De Zegher, aki 2013 óta dolgozik a Teslánál, először az értékesítés területén tevékenykedett, majd később az Egyesült Királyságban, Európában és Észak-Amerikában a töltőinfrastruktúrára összpontosított.

A visszavett munkatársak pontos számáról egyelőre nincs információ. Musk eredeti döntése sokkolta a befektetőket, partnereket és ügyfeleket egyaránt. Különösen azokat az autógyártókat érintette rosszul, mint például a General Motors, Ford és Mercedes-Benz, akik átvették a Tesla töltési technológiáját.

A Tesla jelenleg világszerte több mint 50 000 Superchargert üzemeltet. Az elmúlt két hétben Musk arra törekedett, hogy megnyugtassa érdekelteket arról, hogy a Supercharger-hálózat tovább fog bővülni. Április 30-i X-posztjában azt írta: "A Tesla továbbra is tervezi a Supercharger-hálózat bővítését". Pénteken pedig hangsúlyozta: "Csak hogy megismételjem: A Tesla jóval több mint 500 millió dollárt fog költeni..."

Musk változó állásfoglalásai rávilágítanak arra a kihívásra, amellyel szembe kell néznie ahhoz, hogy az autógyárát egy innovatív technológiai vállalattá alakítsa át. Április 5-én bejelentette a régóta várt robottaxi indulását augusztus 8-ára, és azt mondta a befektetőknek, hogy az Optimus robotok lehetnek a vállalat legértékesebb eszközei. "Úgy kell ránk gondolniuk... mint egy AI vagy robotikai vállalatra" - mondta egy eredménybeszámolón április 23-án.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem