18 °C Budapest
Budapest, 2024. március 12.Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a tavalyi eredményekrõl és a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség idei céljairól tartott sajtótájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2024. március 12-én. Átalakulva és újjászervezve, Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. néven segíti a kis és közepes vállalkozásokat a minisztérium háttérintézménye.MTI/Soós Lajos

Belengette a benzinárstop újbóli bevezetését Nagy Márton: "A kormány türelme kezd elfogyni"

2024. április 15. 14:06

Kezd elfogyni a kormány türelme - mondta Nagy Márton az üzemanyagárak kapcsán. A miniszter emlékeztetett: figyelmeztették az olajpiaci szereplőket a korábbi megállapodás betartására, miszerint a régiós középmezőnyben kell lenniük a hazai üzemanyagáraknak.

A kormány türelme kezd elfogyni, ez látszik az elmúlt napok történésein is - mondta el az üzemanyagpiaci helyzet kapcsán a Világgazdaságnak Nagy Márton. Mint a nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett: figyelmeztették az olajpiaci szereplőket a korábbi megállapodás betartására, miszerint a régiós középmezőnyben kell lenniük a hazai üzemanyagáraknak.

Kalkulációjuk szerint 7-9 százalékkal alakulnak magasabban a hazai üzemanyagárak a régiós átlagnál.

De annak érdekében, hogy ne legyen vita arról, hogy pontosan mi is a régiós átlag, a KSH-t bíztuk meg, mint független objektív szervezetet, hogy alakítsa ki ennek módszertanát. Jövő hét péntektől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait, és az átlagokat, utána tud a kormány dönteni, hogy beavatkozik-e vagy sem az üzemanyagpiacon

- mondta a miniszter.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mai bejelentés szerint szerdától ismét emelkedni fog a benzin ára, bruttó 2 forinttal. A hét közepén az alábbi átlagárakkal számolhatunk a hazai kutakon: 

  • 95-ös benzin: 643 Ft/liter
  • Gázolaj: 653 Ft/liter 

Címlapkép: Soós Lajos, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm