22 °C Budapest
Shanghai.China-nov.27th 2021: BYD EV car store and customers. BYD is a Chinese electric car company

Egyre közelebb a kínai autók betiltása? Keményen odaszólt a Nyugatnak az egyik gyártó

2024. április 14. 14:16

A Nio alapítója, William Li a Harvard Egyetemen tartott beszédében arra kérte az Egyesült Államokat, hogy legyenek nyitottabbak a kínai elektromos járművek iránt.

A Nio alapítója, William Li a Harvard Egyetemen tartott beszédében arra kérte az Egyesült Államokat, hogy legyenek nyitottabbak a kínai elektromos járművekkel szemben - írja a Business Recorder. Li szerint ugyanis Kína elektromos járműiparának gyors növekedése mögött a más piacok iránti nyitottság és a versenyképessége áll, valamint az, hogy náluk minden terméknek helye van. Példaként hozta fel ezzel kapcsolatban a Tesla kínai sikereit, konkrétan azt, hogy a cég az elmúlt három évben 1,36 millió elektromos járművet adott el náluk.

Li kiemelte, a piaciverseny előnyei között szerepel a nagyobb befektetési hajlandóság és a hibalehetőségek csökkenése, ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy nem várják el Kínától, hogy protekcionista politikát alkalmazzon. Szerinte a nyitottság elősegíti az iparág fejlődését és fenntarthatóságát.

Az Egyesült Államok és Európa egyre nagyobb mértékben aggódik a kínai elektromos járművek exportja miatt, amelyet állami támogatásokkal ösztönöznek. Az EU vizsgálódik több kínai gyártóval szemben, ami vámok bevezetéséhez vezethet. Az amerikai piacon kevés kínai elektromos járművet értékesítenek a magas vámok miatt.

A BYD, Kína legnagyobb EV-gyártója jelezte, hogy nem tervezi autóinak amerikai értékesítését. Joe Biden elnök emellett fontolgatja a kínai elektromos autókra vonatkozó vámok növelését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Li megjegyezte, hogy a Nio negyedéves alapon vizsgálja az amerikai piacra való belépés lehetőségét. A cég prémium szegmensbeli autói 298 000 jüantól (42 000 dollár) kezdődnek árban, és az első három hónapban 30 053 elektromos járművet értékesítettek Kínában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem