21 °C Budapest
Budapest, 2023. december 18.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke (b) egy Togg márkájú autót ajándékoz Orbán Viktor kormányfõnek (b) a Karmelita kolostornál 2023. december 18-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Filléres villanyautót kapott Orbán Erdogantól: ennyibe kerül az egyedi rendszámos Togg T10X + videó

2023. december 19. 16:44

Nem is kapható Európában az az autó, amit Erdogan török elnök ajándékozott Orbán Viktornak. A Togg T10X elektromos SUV alapára Törökországban kb. 12 millió forint. Egyedi rendszámot is kapott a kocsi, ami több mint 400 ezer forintba került.

Egy autót ajándékozott Orbán Viktor kormányfőnek Recep Tayyip Erdogan török elnök a budapesti látogatásán: de nem akármilyen darabot, a Togg T10X elektromos SUV ugyanis még nem is kapható Európában, így ez az első darab Magyarországon is. 2024 első felétől lesz kapható Európában, elsőként Németországban.

A villanyautosok.hu szerint az autó, amivel a török elnök megajándékozta Orbánt 160 kW-os villanymotorral és 52,4 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, a hatótávolsága kicsit több mint 300 kilométer. Törökországban 953 000 líráról indul, ez mostani árfolyamon kb. 12 millió forintnak felel meg. A nagyobb, 88,5 kWh-s akkumulátorral felszerelt változat hatótávolsága 520 kilométerre is nőhet, ennek indulóára 1,215 millió líra, azaz mostani árfolyamon kb. 14,5 millió forint. Itt egy videó az autóról:

Sőt, mint a Blikk kiszúrta: a kocsi egyedi rendszámot is kapott, a HUTR-100 nyilván a magyar-török barátságra utalt, ez pedig nem olcsó mulatság. Ha egy átlagember szeretne egyedi rendszámot, akkor 435 ezer forintba kerülne. A Jármű Szolgáltatási Platform adatai alapján az autó már jóval Erdogan megérkezése előtt itt volt Magyarországon, december 8-án már nyilvántartásba vették a hazai hatóságok.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm