17 °C Budapest
M5 motorway, near Budapest traffic speed camera traffipax

Nem bírnak lassítani a magyarok: eddig 11 milliárd forintot fizettünk be gyorshajtásért az idén

2023. július 24. 21:30

2023-ben már több mint 11 milliárd forintnyi bírságot fizettek be a gyorshajtók az Országos Rendőr-főkapitányág adatai szerint. Ez alapján pedig már több mint 400 ezer gyorshajtót bírságoltak meg, ami 40 százalékkal több, mint 2022 első félévében.

Idén az első félévben minden eddiginél több gyorshajtót kaptak el: az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikája szerint január és június között 48854 esetben bírságoltak. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden órában 93 autós akadt fent az ellenőrzésen. Az átlagos bírság egyébként 30 ezer forint volt, amivel több mint 11 milliárd forint volt az, amit kiszabtak bírságként idén.

Éppen emiatt, és az egyre sűrűsödő balesetek miatt van szükség arra, hogy több trafipaxot szereljenek föl. Ezen kívül pedig egyre több olyan eszközt vet be a rendőrség, amivel a forgalomból, elvegyülve az autók között tudják mérni a forgalmat – írta meg az RTL.

Ezekkel az új eszközökkel pedig több mint duplájára nőtt a sebességmérő eszközök száma. Az első félévben pedig ezzel körülbelül hatszor annyi gyorshajtót kaptak el eddig, mint 2022 azonos időszakában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm