23 °C Budapest
Budapest, 2022. március 10.Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én.MTI/Szigetváry Zsolt

Újra megszólalt Hernádi Zsolt: a benzinárstop eltörlése az ország érdeke volt

2022. december 9. 14:14

Hernádi Zsolt szerint olyan komoly üzemanyaghiány alakult ki itthon, hogy a benzinárstop fentarthatatlanná vált. A megemelt különadót pedig tudomásul veszik a Molnál és dolgoznak tovább – mondta a Telexnek a Mol elnök-vezérigazgatója.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott a lapnak a benzinársapka eltörlése kapcsán, hogy elkerülhetetlen volt ez a lépés az utóbbi időszakban kialakult komoly üzemanyaghiány miatt. Elmondása szerint hetekre lesz szükség, hogy a benzinellátás visszaálljon a megszokott szintre az import normalizálódásával.

Hernádi szerint ellátásbiztonság szempontjából jó döntés volt az ársapka eltörlése, úgy látja, ez az ország érdeke. Emellett a Molnak is az az elsődleges célja, hogy legyen elegendő üzemanyag Magyarországon. A tegnap megemelt különadó hatalmas terhet jelent, hiszen annak a pénznek lett volna helye máshol. Kiemelte, hogy a különadót nyilván senki nem szereti, de egy Mol méretű és fontosságú vállalatnak van olyan felelősségtudata, hogyha 10-12 évente átmeneti jelleggel kerül erre sor, akkor azt tudomásul veszik és dolgoznak tovább. dolgozunk tovább.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem