0 °C Budapest
Szigetszentmiklós, 2021. november 29.A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. üzemanyagtöltõ állomása Szigetszentmiklóson, a Petõfi Sándor úton.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Hírek jöttek a százhalombattai finomítóból: eddig tarthat a benzinkáosz Magyarországon

2022. december 6. 12:20

Friss bejelentést tett a Mol a százhalombattai finomítójának ügyében. Az elmúlt napokban uralkodó káosz a benzinkutakon elindította fogyasztók nem racionális reakcióját, ami miatt több helyen elfogyott az üzemanyag. Most azonban friss bejelentést tett a vállalat.

A Mol a Budapesti Értéktőzsde oldalán közölte, hogy végrehajtották a Dunai Finomító tervezett leállítását 2022 október első felében. Az újraindítás közben kiderült, hogy a Mild Hydrocrack – Hydrogen Desulphurisation (MHCK-HDS) üzemben és más üzemekben is további karbantartásra van szükség.

Ezen karbantartási munkák befejezése után megtörtént az MHCK-HDS üzem újraindítása, ennek eredményeként a Mol megkezdte a kőolajfeldolgozás szintjének fokozatos növelését - írta a Portfolio. A maximális kapacitás elérése várhatóan néhány hetet vesz igénybe, közölték. A Mol közleménye szerint a piac teljes ellátása nem lehetséges az import volumenek szintjének növelése nélkül a jelenlegi környezetben.

Tegnapi közleményében a Mol azt írta, hogy napi 24 órában dolgoznak a Dunai Finomító karbantartásán, a terveinknek megfelelően haladnak az újraindításhoz szükséges munkákkal, hogy a jelenlegi 50-55%-os kapacitásról mielőbb visszatérjenek a teljes kapacitásra.

A vállalat emellett leszögezte a minap, hogy töltőállomásai továbbra is nyitva tartanak, a tartálykocsik pedig folyamatosan úton vannak.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?