18 °C Budapest
View of the interior of a wrecked car, shattered front window is seen with pieces of glass on the front desk

Brutális baleset az M3-as autópályán: na így nem szabad előzni ilyen járművel

2022. július 13. 14:32

Múlt szombat reggel az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán egy trélert húzó kisbusz előzésbe kezdett, de a hirtelen kormányzás miatt nem sikerült a manőver, és komoly baleset lett a vége.

Múlt szombat reggel az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán egy trélert húzó kisbusz előzésbe kezdett. A túl hirtelen kormánymozdulatok és a nagy tempó együtt megbosszulta magát és végül a tréler is megelőzte a kisbuszt. A baleset miatt egy sérültet kellett kéztörés miatt ellátnia a mentőknek, de a helyszínelés ideje alatt, vélhetően a stressz miatt, az egyik utas epilepsziás rohamot kapott – írja közelményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az ilyen szituációk miatt nagyon fontos, hogy ha vontatmánnyal közlekedünk, akkor tartsuk be a KRESZ szerinti előírásokat. A gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel autópályán maximum 80 km/órás sebességgel szabad közlekedni. A sebességet azért kell csökkenteni, mert egy személygépkocsi, kisbusz, busz után kapcsolt utánfutó megváltoztatja a jármű menetdinamikai jellemzőit, vagyis értelemszerűen megnő a tömeg, a hossz és ezzel együtt a fékút is. Ráadásul az egytengelyes, könnyebb utánfutók instabilabbak lehetnek nagyobb tempónál, ezért indokolt a sebesség körültekintő megválasztása a gyorsforgalmi utakon is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?