-1 °C Budapest
mercedes

800 ezer Mercedes lehet tűzveszélyes: levelet küldött a gyártó

2022. január 5. 17:01

A Mercedes vállalat üzenetet küldött az autótulajdonosoknak, hogy a vízpumpa lehetséges szivárgása miatt egyes alkatrészek túlhevülése, és így a tűzveszély lehetősége sem zárható ki. Épp ezért a kérdéses autókat igen óvatosan, és minél ritkábban javasolják használni, ameddig nem cserélik a kérdéses alkatrészt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az ügyben az a csavar, hogy olyan alkatrész, amely nem hajlamos a meghibásodásra, egyelőre nem készült, azaz ahogy a gyártó fogalmaz, a visszahívás még nem lehetséges, bár dolgoznak a megoldáson - írja a Totalcar a Bild közlése alapján.

A probléma egyes GLE és GLS (167-es gyári kód), C (205-ös kód), E (213-as kód), S (222-es és 223-as kód), E kupé és kabrió (238-as kód), GLC (253-as kód), CLS (257-es kód) és G (463-as kód) osztályú Mercedesek egyes változatainál fordulhat elő, bár hogy pontosan melyeknél, az egyelőre nem derült ki. A Bild becslése szerint összesen úgy 800 ezer autóról lehet szó, és bár a Mercedes egyértelműen igyekszik értesíteni a tulajdonosokat, a használt, többször gazdát cserélt autóknál ez nem feltétlenül sikerül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?