13 °C Budapest
Nesze neked válság: elképesztő év végi prémiumot fizet dolgozóinak a Mercedes

Nesze neked válság: elképesztő év végi prémiumot fizet dolgozóinak a Mercedes

2021. december 16. 09:01

A Daimler AG és a Mercedes-Benz AG (vagyis gyakorlatilag a Mercedes németországi érdekeltségei) minden munkavállalónak 6000 euró, azaz jelenlegi árfolyamon 2,2 millió forint éves prémiumot fizetnek – írja a G7.

A lap a Süddeutsche Zeitung cikkére hivatkozva arról számol be, hogy a cégek kiváló évet zártak, és mivel ez közös erőfeszítés eredménye, a profitból mindenki részesedhet. Mint írják, a gyakorlatban ez körülbelül 100 ezer német Mercedes-alkalmazottat jelent. Ők fejenként 6 000 euró jutalmat, azaz jelenlegi árfolyam átszámolva 2,2 milliós prémiumot kapnak. Arról azonban nem szólnak a hírek, hogy például a kecskeméti gyár dolgozói mekkora prémiumban részesülhetnek. Azt viszont tudni, hogy a cégcsoporton belül nemrég önálló egységbe szervezett teherautó részleg dolgozói is megkapják az összeget – írják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem