Budapest, 2021. május 6.Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet mond a Megfizethetõ árú elektromos gépjármû és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatása pályázat ezredik e-autója átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Budapest Motors Kft. III. kerületi telephelyén 2021. május 6-án. Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjármûvek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is az ITM.MTI/Máthé Zoltán

Indul a pénzosztás: ismét lehet pályázni elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására

MTI
2021. május 6. 16:53

Hamarosan újabb pályázatot hirdetnek az elektromos gépjárművek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Schanda Tamás felidézte, tavaly májusban írták ki a megfizethető árú elektromos gépjármű és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatására szolgáló pályázatot. Ennek sikerességét mutatja, hogy másfél nap alatt el is fogyott a rendelkezésre álló keretösszeg, ugyanis 2053 darab jármű vásárlására nyújtottak be 1712 darab kérelmet 6 milliárd forint értékben.

Közölte, időről időre támogatják a lakosság, az önkormányzatok, a civil és egyházi szervezetek, valamint a vállalatok elektromosjármű-beszerzéseit, a tavalyi pályázat ebbe a sorba illeszkedik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?