Vallottak az autóvásárlók: az ár helyett már ez számít a döntésben

Vallottak az autóvásárlók: az ár helyett már ez számít a döntésben

2021. március 8. 16:49

Változnak az idők: már nem a vételár a legfontosabb szempont, ha valaki új autót szeretne vásárolni. Egy amerikai felmérés szerint a vásárlók sokkal inkább a biztonságot, illetve az üzemanyag-hatékonyságot nézik, amikor válogatnak a piacon. Kiderült, hogy a fiata felnőttek jelentős része gondolja úgy, hogy a következő új autójuk elektromos lesz.

A következő évtizedben elérkezhet az elektromos autók forradalma, ami várhatóan fellendíti az új e-autók értékesítését, hiszen a kedvezőbb költségek is ezek felé terelhetnék a vásárlókat. A Statista Global Consumer Survey nevű felméréséből például az derült ki, hogy világszerte sok fiatal felnőtt arra számít, hogy következő autója elektromos lesz, és a tisztább technológia kulcsfontosságú ponttá válik majd az autókereskedők számára.

Új autót vennél, de szűkös a keret? Nézz szét a Pénzcentrum autóhitel kalkulátorában!

A felmérésből kiderült, hogy mostanra az üzemanyag-hatékonyság lett a legfőbb választási szempont a leendő autóvásárlók számára.

A friss globális kutatásban a válaszadók 66 százalékának az üzemanyag-hatékonyság a legfontosabb, amikor új autó vásárlásáról döntenek. Ez 12 százalékkal magasabb, mint azok aránya, akik az alacsony árat tartják a legfontosabbnak, 64 százalék pedig a biztonságot jelölte meg az új autó kiválasztásának legfőbb szempontjaként.

Sokan jelölték meg a praktikusságot fontos szempontként (54%), de a minőséget (48%) és a garanciát, jótállást is (44%) sokan jelölték meg, mint az autóvásárlás legfontosabb szempontja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 21. szerda
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09