7 °C Budapest

Megdöbbentő, mennyi autós trükközik rokkantkártyával az országban

2020. január 22. 08:36

Pár év alatt meredeken emelkedett a mozgássérült kártyás ügyek száma - írja az Index.

Az Országos Rendőr-Főkapitányságtól származó statisztikák szerint míg 2016-ban 160 esetben jártak el a rendőrök ilyen esetben, addig 2018-ban már 375-öt regisztráltak. Vagyis országosan több mint kétszeresére nőtt az ilyen ügyek száma. Az ORFK amúgy konkrétan így jegyzi ezeket az eseteket: "rendőri eljárásban regisztrált, közokirat-hamisítás bűncselekmények száma ahol, az elkövetés tárgya a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványa és az eljárásjogi döntés vádemelés, bíróság elé állítás, vagy vádhalasztás."

Ez nem kevés, ráadásul akadnak gócpontok (azaz egy akad...) az országban. Elég nagy a szórás ugyanis, ha megyei bontásban vizsgáljuk a helyzetet. 2018-ban 11 megyében egyáltalán nem volt lezárt eljárás mozgássérült kártyák miatt, öt másik megyében pedig csak 1-2 esetet regisztráltak egész évben. Ehhez képest Budapesten 375 esetben történt vádemelés, bíróság elé állítás, vagy vádhalasztás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem