15 °C Budapest

Ennyit keresne saját szakmájában a világbajnok Michelisz Norbert

2020. január 19. 14:58

A magyar túraató világbajnok, Michelisz Norbert, aki ezzel a 2019-es Év Sportolója Gálán a harmadik helyet szerezte meg a minap, eredeti szakmájában is meglehetősen jól keresne. Az autóversenyző mérnök-informatikus diplomával rendelkezik, ez a szakma pedig rendkívül keresett ma Magyarországon.

Michelisz Norbert tavaly megnyerte a túraautó világbajnokságot, és ezzel az elképesztő sportteljesítménnyel a legjobb férfi sportolók között dobogós helyezést ért el az Év Sportolója Gálán. Michelisz tehát eredményes évet tudhat maga mögött, azt azonban kevesen tudják róla, hogy mi is az igazi végzettsége. Az autóversenyzés kezdeteiről ezt nyilatkozta a Hot magazinnak:

Nálam annyiból volt kacifántos a helyzet, hogy addigra már pont megszereztem első diplomámat - mérnök informatikus lettem -, és azt terveztem, hogy informatikusként keresek sok pénzt.

Ha informatikusként nem is, autóversenyzőként mindenképpen sokat keres, és aligha bája végül, hogy a sport mellett döntött

A szakmájában is sokat keresne

A mai munkaerőhiány jellemezte környezetben nagy az igény a műszaki-informatikai végzettségű munkavállalókra, és ez a béreiken is meglátszik. Korábban a Pénzcentrumnak nyilatkozó munkaerőpiaci szakértők elmondása szerint egy kezdő programozó akár bruttó 700-900 ezer forintos is megkereshet havonta.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ma egy átlagos mérnökinformatikus kezdő bére bruttó 500 és 600 ezer forint körül mozog a fővárosban, 1-3 év tapasztalattal azonban ez már bőven egymillió forint fölé mehet. Nem döntött rosszul Michelisz, amikor pályát választott, de aligha bánjuk, hogy végül szerencséje volt, és autóversenyző lett belőle.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm