Beindult az Aldi, Lidl, Tesco: ilyen akciók sem lesznek már sokáig idén

2018. október 5. 11:00

Berobbantak a szezonális akciók a magyar áruházláncokban. Az akciós újságokban egymást érik az autók őszi-téli felkészítéséhez kapcsolódó termékek; és természetesen a virágcsokroktól, a mécseseken át, a halloweeni partikellékekig mindent megtalálhatunk a közelgő ünnepekre is. Mutatjuk a felhozatalt és az árakat.

Nincs mese, berobbantak a szezonális akciók a magyar áruházláncokban. Egymást érik a halottak napjához (illetve halloweenhez) kapcsolódó árucikkek; az ősz beköszöntével pedig megjelentek autóink hidegebb időre való felkészítéséhez szükséges kellékek is. E heti összeállításunkban ezek közül szemezgettünk a legismertebb hazai üzletláncok legfrissebb akciós újságjaiból.

Készüljünk a télre!

Itt az őszi lehűlés, ami egyet jelent azzal, hogy ideje felkészítenünk autónkat a szezonra. Az egyik legfontosabb teendő természetesen a kerékcserére, amire már érdemes most bejelentkezni. A legfrissebb hírek szerint ugyanis már most 70 százalékos a foglaltság, néhány hét múlva pedig már komoly torlódás is várható a szervizekben. Könnyebb dolgunk van viszont az egyéb őszi-téli autós kellékekkel, az áruházláncok polcain ugyanis egymást érik az akciók. Az Interspar akciós újságjában például tematikus melléklet várja az autósokat: akad a felhozatalban ablaktörlő (959 Ft), téli szélvédőmosó (369 Ft/2l; 799 Ft/5l), és fagyálló hűtőfolyadék (499 Ft/kg, 2199 Ft/5kg), és akkumulátor (BOSCH: 18999 ft-tól) is.

Akkumulátort a Tesco akciós újságjában is találunk, ráadásul az Overdrive márkát durván leakciózva: 55AH 20 990 Ft helyett most 14 689 Ft; 72AH 25 490 Ft helyett 17839 Ft (a BOSCH akkumulátor náluk 15990 Ft-ról indul). Persze akad a Tesco akciós szortimentjében is téli szélvédőmosó (899 Ft/2l), WD-40 univerzális spray is (2489 Ft helyett most 1399 forintért a 450 ml-es kiszerelés), és többféle Wynn’s adalék (a 325 ml-es kiszerelés 1289 Ft helyett most 999 forintért) is. Sőt, a Tescóban akár téli autógumit (márka: Ritken) is kaphatunk, többféle méretben, 9990 Ft/darabártól. Noha az ALDI akciós újságjában is fókuszban vannak az autók, a klasszikus téli termékeket náluk még nem promózzák. Akad náluk kormány- és ülésvédő, autós akkumulátortöltő, illetve karceltávolító készlet is, de fagyállót, téli szélvédőmosót, jégkaparót, vagy épp jégoldót egyelőre náluk nem találunk - legalábbis nem hirdetik.

Emlékezzünk!

Kicsivel több mint 3 hét van halloweenig (október 31.), illetve mindenszentek napjáig (november 1.), így az sem véletlen, hogy az áruházláncok már javában hangolnak az ünnepekre. Ez nem is meglepő, hiszen felmérések szerint egy átlag magyar család 1-2 ezer forintot szán a tradícionális emlékezésre (virágok, mécsesek); míg a halloweeni díszítésre és bulira (töklámpás, stb.) vannak, akik akár 5-10 ezer forintot is kiadnak. Sokat lehet persze spórolni, ha keressük az akciókat. A Lidl akciós újságjában például találunk őszi virágcsokrot 1399 forintért, és mécseseket (teamécses: 299 Ft/10db; üvegmécsesek 99 Ft-tól) is; de nem maradhat el a felhozatalból az őszi dekortök (169 Ft/kg) sem.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ALDI akciós újságja tematikus melléklettel várja a halloweeni partik szerelmeseit; az "Az ára nem ijesztő!" néven futó akcióban most kaphatunk mini halloween-csokoládét 699 forintos dobozáron, halloween-snacket 399 forintos csomagáron, és halloween-szalvétát is (349 Ft/csomag). Az ünnepi készülődésre a Tesco akciós újságjának készítői is figyeltek, a szálas (krizantém: 449 Ft/szál) és csokros (rózsa-liliom vagy lótusz-rózsa virágcsokor 799 Ft), na meg mű (1299Ft-tól) virágok mellett megtalálhatók a szortimentben a különböző méretű és típusú, illetve kiszerelésű mécsesek is, a legolcsóbb üveges mécses például 65 forintos darabáron.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm