14 °C Budapest

Ennyibe kerül biztonságban tudni az autód Budapesten

2015. április 27. 18:02

Budapesten 2014-ben 2.2 millió Ft-ba került átlagban egy garázs megvásárlása. De bizonyos kerületeken ennél jóval többe kerül biztonságban tudni az autónkat. Az árak függnek attól, mennyi az autólopás a környéken, vagy attól is például, mennyire sűrűn lakott területről van szó.

Az Otthontérkép folyamatosan bővíti az ingatlankeresők és hirdetők számára hasznos információkkal szolgáló területi adatait, amelyek közül a héten a garázsárak adatköre is frissült. Az autótulajdonosok körében a parkolás mindennapos probléma, amire különböző megoldásokat biztosít a piac, de mégis mi határozza meg az árakat, milyen tényezőket mérlegeljenek a garázst vásárolni akarók? A keresőportálon található adatokból többek között erre is választ találhatunk.


A mindennapokban rendszeresen szembesülhetünk azzal, hogy a parkolás, a megfelelő parkolóhely megtalálása kifejezetten a nehezen megoldható problémák közé tartozik. A költözés során jellemzően másodrangú szempont szokott lenni, hogy az autótulajdonos az új ingatlan környékén hol és hogyan tud parkolni és sokszor a beköltözés pillanatában kerül csak felszínre a probléma, ezért érdemes már a keresés közben is átgondolni a lehetőségeket.

A gépjármű tulajdonos több lehetőség közül is választhat, tarthatja az autót közterületi parkolóban, parkolóházban, bérelhet vagy vásárolhat parkolót.

A döntésben az ár, a biztonságérzet, a könnyű elérhetőség és a rendelkezésre állás is fontos szempont. Az Otthontérkép ingatlankereső portálon elérhető garázsárakkal, valamint a gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények területi statisztikáival nyújt segítséget a problémával szembe kerülő ingatlankeresőknek, de az információ hasznos lehet bárkinek, aki a parkoló keresés kihívásával találja szemben magát.

Mi mozgatja a garázsárakat

Természetesen a legkényelmesebb, legbiztonságosabb megoldás, ha a gépjármű tulajdonos vásárol egy saját garázst, de a garázsért egyes területeken borsos árat kell fizetni, így a döntést alaposan meg kell fontolni. Értelemszerűen a garázs ára a legfontosabb tényező, a lehetőségekhez mérten azonban mérlegelni kell azt is, hogy egy saját garázs a gépjármű lopással és károkozással szemben védelmet nyújt, hosszútávon értékálló befektetésnek is megfelelő és nem utolsó sorban kényelmet nyújt.

Budapesten 2014-ben 2.2 millió Ft-ba került átlagban egy garázs megvásárlása.

Az átlag viszont csalóka lehet, természetesen a Belvárosban, vagy Budán ennek többszörösét is ki kell fizetni egy garázsért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kerületi szinten az V. kerület magasan a legdrágább budapesti kerület, a 6.6 milliós ár kétszerese a Belvárost követő II. kerület átlag garázsárának. A többi, Budapest centrumába tartozó kerületben is magas árat kell fizetni egy garázsért, az I., VI., VII. kerületekben egy garázs átlagosan másfélszer többe kerül, mint a budapesti átlag.

A legolcsóbb garázsokat a külsőbb kerületekben találhatjuk, itt már 1.1 - 1.5 milliós átlagáron hozzá lehet jutni egy garázshoz.

De miért kerülnek ennyibe? Természetesen az a megérzésünk, hogy a sűrűbben lakott, kevesebb közterületi parkolóval rendelkező egyébként ingatlanárban is drágább területeken a garázsokért is többet kell fizetni, de hatással lehet az árra a gépjárműlopások száma is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem