14 °C Budapest
Több helyen változik a parkolás Budapesten

Több helyen változik a parkolás Budapesten

MTI
2014. augusztus 5. 12:03

Kiterjeszti a ferdén tolatva parkolást a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros több kerületében.

A BKK keddi közleménye szerint ezt a parkolási módot a kétirányú kerékpározásra megnyitott egyirányú utcákban alkalmazzák, mert a tapasztalatok szerint biztonságosabb. A gépjárművezetők induláskor mindkét irányban belátják azt az útszakaszt, ahova kihajtani készülnek, így a kerékpárral közlekedőket is jobban észreveszik.

Az orral, ferdén beállás kényelmes, gyors és biztonságos, azonban kiálláskor a tolatás még kerékpárosok nélkül is kockázatos, mivel nincs az autókon olyan tükör, amelyik ebben a szögben lát, és a járművezető sem képes tökéletesen hátrafelé, a másik autó takarásából figyelni - írta a BKK. Jelezték, hogy a kerékpárosoktól és az autósoktól is pozitívak az eddigi visszajelzések, a Szemere utcában az arra közlekedő 15-ös busz közlekedését sem akadályozza.

Idén novemberig egyebek mellett a Jókai utcában, a Benczúr utcában, illetve a Podmaniczky utca, a Péterffy Sándor utca és a Huszár utca egy-egy szakaszán vezetik be, ezeken a helyeken "Kérjük, segítse a tolatva parkolást!" feliratú tájékoztató táblát helyeznek ki.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?