14 °C Budapest

Csodálkozhatnak a budapesti autósok: mi ez a furcsa szín az úton?

Pénzcentrum
2014. július 11. 15:32

Rikító színűre festettek több buszsávot is Budapesten, ezzel is jelezve, hogy az útszakaszt kerékpárosok is használhatják.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az V. kerületi József Attila utcában és a Széchenyi István téren található, a kerékpárosok számára is használható buszsáv is új, figyelemfelhívó piros útburkolati jeleket kapott, hasonlóan a korábban az V. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úti és a XII. kerületi Alkotás utcai busz- és kerékpársáv burkolati jeleihez.

Fotó. BKK Facebook


Tapasztalataik szerint a már megnyitott buszsávokban a biciklisek érdemben nem akadályozzák az autóbuszok közlekedését, és a járatok menetideje is tartható maradt. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a közös busz- és kerékpársávokat elsősorban a rutinosabb, gyorsabb bringások használják, másrészt a gyakran megálló autóbuszok és a biciklisek átlagsebessége között nincs nagy különbség.

Fotó. BKK Facebook

A főváros területén ebben az évben már több mint 100 helyszínen cserélték a már sokkal távolabbról észlelhető sárga hátterűre a gyalogátkelőhely jelzőtábláit, illetve létesítettek színes, veszélyt jelző piktogramot az útburkolaton.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?