2 °C Budapest

A pesti autósok rémálma: vége a lehúzásnak!

Pénzcentrum
2013. június 26. 10:04

Megváltozott a forgalmi rend, és már engedélyezetté vált a jobbra, kis ívben történő kanyarodás Budapest belvárosában, a József körút és Baross utca sarkán - értesült a Pénzcentrum.hu. A hírhedt kereszteződésben nemrég még 50 ezres bírságokkal próbálták visszaduzzasztani a forgalmat.

Tavasszal nagy port kavart a budapesti József körút és Baross utca sarkára felszerelt térfigyelő kamera képei alapján kiszabott bírságok ügye. "Forgalomtechnikai okokból", a körúti forgalom "visszaduzzasztásának" megelőzése érdekében a Petőfi híd irányába tartó autósok számára tiltott volt a jobbra, kis ívben történő kanyarodás a Baross utcára, és a szabálytalanságot elkövetőkre a térfigyelő kamera képei alapján 30-50 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Sok budapesti, de talán náluk is több nem budapesti autós esett, kanyarodott a "csapdába", ugyanis a környéken rengeteg az egészségügyi intézmény, ahova az ország minden részéről járnak a betegek, akik helyismeret hiányában, parkolóhelyet keresve nem mindig vették észre a kötelező haladási irányt - az egyenest.

A Pénzcentrum.hu egyik olvasója hívta fel a szerkesztőség figyelmét arra, hogy a nagy médiavisszhangot is kapott kereszteződésben megváltozott a forgalmi rend, és már engedélyezetté vált a jobbra, kis ívben történő kanyarodás.Nagyobb térképre váltás

A forgalmi rend ilyen formában történő megváltozása a ritka kivételek közé tartozik, az autósok dolgának megkönnyítését szolgálja, és egyben jelentős költségvetési bevételről való lemondást is jelent, amire mostanában nem szokott sor kerülni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16