3 °C Budapest

A pesti autósok rémálma: vége a lehúzásnak!

Pénzcentrum
2013. június 26. 10:04

Megváltozott a forgalmi rend, és már engedélyezetté vált a jobbra, kis ívben történő kanyarodás Budapest belvárosában, a József körút és Baross utca sarkán - értesült a Pénzcentrum.hu. A hírhedt kereszteződésben nemrég még 50 ezres bírságokkal próbálták visszaduzzasztani a forgalmat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tavasszal nagy port kavart a budapesti József körút és Baross utca sarkára felszerelt térfigyelő kamera képei alapján kiszabott bírságok ügye. "Forgalomtechnikai okokból", a körúti forgalom "visszaduzzasztásának" megelőzése érdekében a Petőfi híd irányába tartó autósok számára tiltott volt a jobbra, kis ívben történő kanyarodás a Baross utcára, és a szabálytalanságot elkövetőkre a térfigyelő kamera képei alapján 30-50 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Fotó: Pénzcentrum.hu


Sok budapesti, de talán náluk is több nem budapesti autós esett, kanyarodott a "csapdába", ugyanis a környéken rengeteg az egészségügyi intézmény, ahova az ország minden részéről járnak a betegek, akik helyismeret hiányában, parkolóhelyet keresve nem mindig vették észre a kötelező haladási irányt - az egyenest.

A Pénzcentrum.hu egyik olvasója hívta fel a szerkesztőség figyelmét arra, hogy a nagy médiavisszhangot is kapott kereszteződésben megváltozott a forgalmi rend, és már engedélyezetté vált a jobbra, kis ívben történő kanyarodás.Nagyobb térképre váltás

A forgalmi rend ilyen formában történő megváltozása a ritka kivételek közé tartozik, az autósok dolgának megkönnyítését szolgálja, és egyben jelentős költségvetési bevételről való lemondást is jelent, amire mostanában nem szokott sor kerülni.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 30. 14:35