a big flock of dugs. a big flock of birds in that pictures the birds are dugs and fly up in the air.

Rettegett betegség ütötte fel a fejét Kínában: robbanhat a következő világjárvány?

2024. május 18. 16:26

A Kínai Mezőgazdasági és Vidékügyi Minisztérium megerősítette a H5 madárinfluenza jelenlétét vadon élő szárnyasoknál Nyugat-Kínában, miközben az Egyesült Államokban a tejelő szarvasmarhák körében kitört H5N1 járvány emberre való átterjedésének lehetősége aggodalmat kelt - írja a Reuters.

Nyugat-Kínában vadon élő szárnyasok körében megerősítették a madárinfluenza jelenlétét, ami aggodalmakat kelt a globális állategészségügyi helyzet kapcsán. Csinghaj tartomány két megyéjében 275 H5 influenzás esetet azonosítottak elhullott sirályok és más vadmadarak között. Ezt a kínai mezőgazdasági és vidékügyi minisztérium jelentette be honlapján. Az információkat a Kínai Állatbetegség Ellenőrző Központ szolgáltatta, míg a nemzeti madárinfluenza referencialaboratórium megerősítette meg a diagnózist.

Ezzel párhuzamosan az Egyesült Államokban is komoly aggodalmak merültek fel egy H5N1 járvány kapcsán, amely március vége óta legalább kilenc államban érintette a tejelő szarvasmarhák állományát. Bár arról nem érkezett jelentés, hogy az emberekre is átterjedt volna, a helyzet felveti ennek lehetőségét. Az USA válaszként közel 200 millió dollárt különített el a járvány elleni intézkedésekre.

A helyzetet bonyolítja, hogy Kínában, az említett madárinfluenza esetek mellett a mezőgazdasági miniszter ellen korrupciós vizsgálatot indítottak. Az ország korrupcióellenes felügyelősége tette közzé ezt az információt szintén szombaton, ami tovább növelheti az állategészségügyi problémák kezelésével kapcsolatos nyomást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm