23 °C Budapest
Ukrainian soldiers on military parade. Ukrainian flag on military uniform. Ukraine troops.

Ha ez igaz, szomorú sors vár Ukrajnára: 2024-ben eldőlhet a háború, itt az ijesztő forgatókönyv

2024. április 17. 12:44

A brit egyesített erők korábbi parancsnoka szerint fennáll a veszélye, hogy Ukrajna 2024-ben vereséget szenved Oroszországtól, mivel fogytán van lőszerrel, csapatokkal és légvédelmi kapacitásokkal. Egy orosz offenzíva így feladásra kényszerítheti az országot.

Ukrajna 2024-ben vereséget szenvedhet Oroszországtól - jelentette ki a brit egyesített erők korábbi parancsnoka, Sir Richard Barrons tábornok, aki a BBC-nek nyilatkozva azt is elmondta, hogy Ukrajna helyzete kritikus, mivel lőszer-, csapat- és légvédelmi hiányokkal küzd. Az orosz erők előnyben vannak a tüzérség és a lőszer tekintetében, valamint újszerű fegyvereket, például FAB siklóbombát használnak.

Az orosz offenzíva a tábornok szerint várhatóan nyáron fog bekövetkezni, célja pedig az ukrán védelmi vonalak áttörése lehet. Ebben az esetben az orosz erők olyan területekre hatolhatnak majd be, ahol az ukrán fegyveres erők nem tudják megállítani őket. Az orosz stratégiai célok között szerepelhet Harkiv bevétele, mely Ukrajna második legnagyobb városa és közel fekszik az orosz határhoz.

Az elmúlt időszakban a Donbász régióban zajlott a legtöbb harc, ahol Ukrajna jelentős erőfeszítéseket tett Bakhmut és Avdiivka városainak megtartásáért. Az amerikai erők európai parancsnoka, Christopher Cavoli tábornok szerint jelentős fegyver- és lőszerszegítségre lenne szüksége Ukrajnának ahhoz, hogy ellensúlyozni tudja az orosz túlerőt.

Zaporizzsja városa szintén fontos célpont lehet Oroszország számára, ugyanakkor a várost védi a Szurovikin-vonal nevű védelmi rendszer, amely aknamezőkkel van tele.

Oroszországnak lehet, hogy nem csak területi céljai vannak; célja lehet Ukrajna harci kedvének megtörése és a nyugati támogatók meggyőzése arról, hogy ez a háború veszett ügy.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Barrons tábornok összességében elmondta, szerinte bár Oroszország komoly előnyre tehet szert az offenzívával, de valószínűleg nem lesz képes áttörni az ukrán védelmet a Dnyipro folyóig.

Vlagyimir Putyin orosz elnök mindenesetre eltökélten folytatja Ukrajna elleni támadását, abban bízva, hogy a Nyugat nem biztosítja majd Ukrajnának a szükséges védelmi eszközöket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem