11 °C Budapest

Óriási drágulás a Postán: majdnem kétszer annyit kell fizetned

2017. október 2. 10:30

Október elsejétől emelkedik a csomagautomata szolgáltatás ára a Magyar Postánál, eddig 490 forintba került, most már 889 forint lesz. Közben milliós fejlesztéseket hajt végre a vállalat.

2017. október elsejétől változik a csomagautomata szolgáltatás lakossági ára: az eddigi 490 forint helyett - ami a szolgáltatás bevezető ára volt -, az új ár 889 forint lesz. A Posta egyúttal több 10 millió forintos nagyságrendű fejlesztést hajt végre még idén a csomagautomata-hálózatában. Első lépésként októberben minden automatába egy úgynevezett NFC-chipet épít be, ami biztosítja az ügyfeleknek az érintés nélküli fizetés lehetőségét - írja közleményében a Magyar Posta.

Novemberben a Posta jelentősen bővíti a csomagrekeszek számát a 10 legforgalmasabb csomagautomatánál. A 10 kijelölt automatán jelenleg 760 rekesz van, a bővítés után több mint 1200 lesz, ami átlagosan csaknem 60 százalékos bővülést jelent.

Az egyes csomagautomaták rekeszbővítése eltérő lesz, ennek mértéke függ az adott automata helyétől és forgalmától, így például lesz olyan csomagautomata, amelynek 80 százalék fölötti mértékben nő majd a kapacitása. A 10 automata többsége a fővárosban, a város legforgalmasabb részein helyezkedik el, ezek kihasználtsága az utóbbi hónapokban gyakran elérte a 100 százalékot.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem