2017. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Közelednek az álláspontok: nem lesz több Tesco-sztrájk?

Közeledtek az álláspontok a hétfői tárgyaláson: haladékot adnának a szakszervezetek a Tescónak.

A pénteki és szombati sztrájk után hétfőn tárgyalt a Tesco a dolgozókat képviselő szakszervezetekkel. A 24.hu információi szerint a tárgyaláson a szakszervezetek, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) kompromisszumot ajánlottak az áruházláncnak: szeptember 25-ig adtak újabb határidőt az áruháznak. Abban maradtak, hogy a Tesco ekkorra elkészíti azt a programot, ami alapján mérni lehet az áruházak működését, és ebből kiderülhet az is, hol van létszámhiány.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a portálnak úgy fogalmazott,  a szakszervezetek továbbra is ragaszkodnak a 15 százalékos létszámemeléshez, de az áruházlánc jelentése alapján meg fogják vizsgálni, hogy az egyes áruházakban mekkora pluszlétszámra lehet szükség. Egyes áruházakban egyébként már történtek lépések:  volt, ahol létszám-, vagy óraszámnövelés történt, amit ugyan pozitívnak tartanak a szakszervezetek, de úgy vélik, ez így önmagában még kevés.

A szakszervezetk emellett továbbra is fenntartják a 25 százalékos béremelési igényt. Erre a követelésükre legkésőbb október 2-ig kell választ adnia az áruházláncnak.

Részsiker, hogy Herceghalmon bevezethetik a területi alapú bérkiegészítést (16 ezer forint), valamint a boltvezetőknél (azok körében, akik a legkevesebbet keresik) felülvizsgálják a fizetéseket, illetve ahol összecsúsztak a bérek, ott is korrekció jöhet - mondta Bubenkó, hozzátéve, egyelőre nem hirdetnek újabb sztrájkot. A sztrájkbizottságok azonban megmaradnak, továbbra is működnek, és a munkabeszüntetés jogi lehetősége továbbra is fennáll.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ennyivel keresnek többet a szakik külföldön, mint itthon

Valószínű, hogy senkinek sem kell magyarázni, mekkora hiány van ma itthon a jó szakemberekből. Sőt, nem csak a jókból, hanem egyáltalán a szakikból. Nagyon sokan külföldön próbálnak szerencsét...
 

Filléres mosogatószer, ami jobb, mint a bolti

Az olcsó mosogatószerek többsége nem jó minőségű, de már fillérekből, otthon is lehet szuper mosogatószert készíteni. Csak négy összetevő kell hozzá, néhány perc, és egy flakon, amibe aztán...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos