7 °C Budapest

Így strandolhat fillérekből a család Budapesten

2017. július 2. 13:04

Tombol a nyár, a tikkasztó hőséget a legjobb vízparton átvészelni. Ha nem tudtunk elutazni, a strandok jelenthetik a megoldást. Utánajártunk, hogy úszhatjuk meg a legolcsóbban a családi fürdőzést a fővárosban.


Már javában tart a nyári szünidő, jó családi program lehet a strandolás. Persze ez nem olcsó mulatság: még a strandbelépőket leszámítva is 5 000 - 10 000 forintot is elkölthet egy átlagos 4 fős család a vízparton (hiszen ha már ott vagyunk, jól esne egy lángos, egy fagyi, vagy ott az ugrálóvár).

Megnéztük, hogy a fővárosban hol úszhatjuk meg legolcsóbban a családi lubickolást. Kizárólag olyan fürdőkomplexumokat néztünk meg, ahol a kisgyerekes családok is tudnak fürdőzni, vagyis ahol van gyerekmedence és/vagy élménymedence csúszdával.  A lista készítésénél a felnőtt és diák/nyugdíjas,  hétköznapokra vonatkozó napijegyek árait vettük figyelembe. Viszont mielőtt útnak indulnánk, érdemes megnézni a választott strand honlapját, ugyanis szinte mindenhol várnak valamilyen kedvezményes kínálattal: lehet váltani például bérletet, vannak délutáni fürdő kedvezmények, és 3 órás belépők is.

13. Aquaworld Resort Budapest

A fedett élményfürdőben télen és nyáron is 15 medence és 11 darab, összesen közel 1 km hosszú csúszda várja a látogatókat. Csakhogy a dolog nem olcsó: a felnőtt belépő 5990, de hétfőtől péntekig van rá lehetőség, hogy ún. after work, vagyis esti fürdőzésre jogosító jegyet váltsunk. Ennek ára 3190. A két felnőtt és két gyerek belépésére jogosító családi belépő 15 490 forintba kerül.

12. Holiday Beach Budapest

A III. kerületi Piroska utcában található római-parti wellness, fitnesz és strandfürdő, ami tulajdonképpen egy négycsillagos szállodáhjoz tartozik, de bárki válthat belépőjegyet. A felnőtt napijegy 4300, a 3 és 14 év közötti gyerekek belépője 2100 forintba kerül, a családi jegy pedig 11100 forint.

11. Lupa Prémium Strand

A  Lupa Tó strandon többféle belépővel várják a látogatókat, a vízparton több strand is van, mind különböző felszereltséggel várja a látogatókat, és az áruk is különböző. A listánk 11. helyén a Prémium Strand áll, ahol sportpályák, vízi élménypark, bárok, játszótér is van. A felnőtteknek 3000, a gyerekeknek 2000
forint a belépő, a családi jegy pedig  8000.

10. Palatinus Strandfürdő

Itt mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot: 11 medence van, hullámmedence, több gyerekmedence is, több termál gyógymedence, és van csúszda is. A felnőtt belépő 2800, a diák/nyugdíjas 2100 forint. Ugyanennyibe kerül egyébként a délután 5 óra utáni fürdőzés is. Ami nagyon érdekes, hogy váltani lehet ún. futójegyet, ez 2000 forintba kerül és bármikor be lehet menni (kétszer). Igaz, ez csak 3 órás tartózkodásra jogosít, és a túlfürdési díj hétköznapokon 800, hétvégén pedig 1200 forintba kerül.

9. Paskál Gyógy-és Strandfürdő

Kint három medence várja a fürdőzni vágyókat, és ha lecsapna a vihar, akkor a beltéri gyógymedencében vagy az élménymedencében várhatjuk meg, míg elvonul. Van bent szauna is - bár azt nyáron talán kevesebben használják. Van bent tanmedence és gyerekmedence is. A felnőtt belépő 2400, a gyerek-nyugdíjas-diák jegy ára 2000. A családi jegy 6800 forintba kerül.

8. Római Strandfürdő

Gyerekmedence, úszómedence és csúszdákkal felszerelt strandmedence várja a látogatókkal. Van szauna és gőzkamra is. A felnőtt belépőjegy hétköznapokon itt is 2400 forint, hétfőn, kedden és csütörtökön itt is van esti jegy, ami 1800 forintba kerül. A diákoknak és nyugdíjasoknak a belépőjegy hétköznapokon 1800. Családi jegyet 6600 forintért válthatunk.

7. Nyéki Imre Uszoda

Az uszodát éppen felújítják, így több medencét nem is lehet használni. cserébe viszont jó áron van: 2000 foront a felnőtt, 1300 forint a diák és nyugdíjas belépő. Ezzel a két kinti medencét használhatjuk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

6. Csepeli Strandfürdő

Van termálmedence, úszómedence, csúszdákkal felszerelt élménymedence és gyerekmedence is. A felnőtteknek 2000, a nyugdíjasoknak, diákoknak 1700 forintot kell fizetniük a fürdőzésért.

5. Pünkösd fürdő

Egy árnyékolóval ellátott gyermekmedence csúszdákkal, nyakzuhannyal és vízgombával, egy élménymedence nyakzuhannyal és sodrófolyosóval és egy 50 méteres úszómedence várja a strandolókat. A felnőtt belépő 1900, de munkaidő után itt is olcsóbban csobbanhatunk, a gyerek-nyugdíjas és diák jegy 1500. Szerdánként a belépés mindenkinek 1400 forint.

4.Újhegyi Uszoda és Strandfürdő

A kőbányai uszodában a beltéri medencéken kívül egy 25 méteres külső medence fogadja a látogatókat, valamint egy kismedence a gyermekeket. A felnőttek belépője 1300, délután 3 óra után 900 forint. A diák és nyugdíjas jegy 1000 forint, 3 óra után pedig 700 forintot kell fizetni.  Az egész napos családi jegy 3 fő belépésére jogosít fel, de legalább egynek kiskorúnak kell lennie. Ennek ára  2 650 forint, ha több gyerek van, akkor még gyerekenként plusz 450 forinttal kell számolnunk.

3. Csillaghegyi strand

A budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a Csillaghegyi strand a legnagyobb. Van úszómedence, strandmedence és gyerekmedence is. A belépés mindenkinek 1000 forint.

2. Lupa strand

Büfék, öltözők, mosdók és zuhanyzók is vannak a Lupa tó legolcsóbb strandján, ahol a felnőtt belépőjegy 1000, a gyerekek belépéséért pedig 700 forintot kell fizetni. A családi jegy 2700 forint, ezt vagy 2 felnőtt és 2 gyerek, vagy egy felnőtt és három gyerek veheti igénybe.

1. Park uszoda és strand

A XVIII. kerületben találni a legolcsóbb strandot, ahol a fürdés és úszás mellett a strandon karbantartott, homokos strandröplabda-pálya és egy játszótér is várja a vendégeket. A belépőjegy felnőtteknek 1000, a gyerekeknek 650 forint, a családi jegy 2650 forint.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm