2019. január 19. szombat Sára, Márió

Hatalmas baki az Auchannál: lecsaptak az élelmes vásárlók


Múlt hét csütörtökön irreálisan olcsó árakat mutatott az Auchan webáruháza több termékre is. Természetesen gyorsan terjedt a hiba híre a közösségi oldalakon, főleg a gluténmentes és ételallergiás csoportokban, mert ezek voltak az érintett termékek. Sokan kaptak az alkalmon, és rendeltek több darabot az áron aluli termékekből, mikorra az Auchan észrevette a hibát. De mi történik akkor, ha hibás árak miatt olcsóbban tudnak a fogyasztók rendelni egy webáruházból?

Csütörtök kora estétől egy technikai hiba folytán a gluténmentes és cukormentes termékek mind 319 forintos áron szerepeltek az Auchan webáruházában - számol be róla a Minner. A reakció borítékolható volt, többen megrohanták a webáruházat, nagyon sokan regisztráltak újonnan az áruház webshopjára. Ez érthető is, hiszen a webshopban 319 forintos árak szerepeltek az egyébként 1300 forintba kerülő termékek mellett.

Sajtóértesülések szerint akár 800 vásárló is rendelhetett az "akciós" termékekből, néhányan több tízezer forintot meghaladó összegben. A vásárlók visszaigazoló e-mailt is kaptak a rendelésről. Az Auchan azonban érzékelte a hibát, és azonnal eltávolította az alulárazott termékeket a webshopból.

Az áruház nem teljesítette a megrendeléseket - azt állítják, a jogszabályok szerint nem kötelesek a tévesen alulárazott termékeket kiszállítani. Ettől függetlenül kárpótolták az élelmes vásárlókat, több ezer forintos utalványt és 10 százalékos vásárlási kedvezményt kaptak.

Az áruház ezután egy körlevelet is kiküldött az érintett vásárlóknak, amelyben kijelentik, hogy az adásvétel technikai hiba miatt nem érvényes. A levélben többek között jelzik, hogy amennyiben kifizették a terméket, annak árát haladéktalanul visszafizetik, ugyanakkor a terméket nem fogják kiszállítani.

Tekintettel arra, hogy sajnálatos módon a téves ár nem felel meg az élelmiszerek esetén irányadó kötelező jogszabályi rendelkezéseknek, tehát ilyen áron nem vagyunk jogosultak ezen terméket árusítani, ezért azok tekintetében az adásvételi szerződés érvénytelennek tekintendő és annak alapján a termékre vonatkozó megrendelését nem teljesíthetjük

 - írták.

Kérdés, hogy az Auchannak valóban nincs-e ilyen esetben teljesítési kötelezettsége. Két éve mi is beszámoltunk róla, hogy a H&M webshopjában szintén rendkívül olcsón szerepeltek bizonyos termékek. Az eset kísértetiesen hasonló volt, a H&M akkor 98 százalékos kedvezménnyel kínálta termékeit. Ahogy most, a vásárlók akkor is kiszúrták az alacsony árakat, a termékek pedig nagyon hamar elkeltek. A kiszállítás viszont ebben az esetben sem történt meg.

Az Auchan ugyan azt állítja, hogy jogszabályilag nem kötelezhető a teljesítés végrehajtására, haosnló esetben a H&M-et a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének feljelentése után idén áprilisban jogerősen elmarasztalták. A rendelés megerősítése itt is megtörtént, akárcsak a H&M esetében - a vásárlók kaptak visszaigazoló e-mailt. Így korántsem biztos, hogy hasonló esetben egyszerűen meg lehet úszni, hogy az áruház nem teljesíti a megrendelést.

Jól jönne 2 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 2 millió forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 48 711 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (48 348 Ft/hó; THM 8,29%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Budapest Bank (50 870 Ft/hó; THM 10,50%) ajánlata, de érdemes megnézni a Raiffeisen Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Itt tartunk: ennyivel többre futja egy átlag szlováknak, mint egy magyarnak
Az Egyesült Királyság és Ausztriába pedig látótávba sincs.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk