19 °C Budapest

Egyre több magyar lottózik így a koronavírus-járvány idején: tudnak valamit?

2020. április 15. 15:56

A hazai játékosok körében egyre népszerűbbé válnak az sms alapú, illetve online lottófogadási formák: az elmúlt négy hét alatt rekordszinten, átlagosan 30 százalékkal növekedett az arányuk a nemzeti lottótársaság bevételeiben az év korábbi heteinek átlagához képest. A Szerencsejáték Zrt. országos tájékoztató kampányt indított a számsorsjátékok digitális formáinak népszerűsítésére, elősegítve a személyes kontaktusok csökkentését játékosai számára. 

Hazánkban az ún. interaktív módok 16 százalékot képviselnek a teljes szerencsejáték eladási spektrumból, míg a lottózókban és egyéb földi bolthálózatokban a társaság szerencsejátékainak 84 százalékát értékesítik. Ezek az arányok Európa más országaiban nagyon vegyesen alakulnak, de az unió tagállamainak 10 százalékos átlagával összehasonlítva elmondható, hogy hazánk átlag felett teljesít a digitális fogadási csatornák tekintetében.  

Az Európai Lottószövetség 2018-as adatai szerint az unió tagországainak szerencsejátszási szokásaira jellemző, hogy ugyan a digitális megoldások egyre növekvő tendenciát mutatnak, de még mindig főként a földi hálózatban, értékesítőhelyeken vásárolnak a játékosok és adják fel szelvényeiket, teszik meg fogadásaikat. Összehasonlítva az egyes országok nemzeti lottótársaságait, az online értékesítésben kiemelkedik a sorból Finnország az 52%-os, Észtország az 49%-os és Dánia a 42%-os arányával. Görögországé és Spanyolországé a negatív rekord, előbbi 0,8%, utóbbi pedig 2%-os átlagos éves internetes eladást produkált. 

A járványügyi helyzet hatására jelentős elmozdulás indult meg a hazai lottófogadók körében a digitális csatornák irányába, és egyre többen választják az SMS-Lottót, az Okoslottó applikáció letöltését, illetve az internetes fogadási lehetőséget. Ma átlagosan 350 ezren játszanak a digitális fogadási formák valamelyikével, kétharmaduk a Szerencsejáték Zrt. weboldalát részesíti előnyben, azonban sokan fogadnak a mobilszolgáltatókon keresztül telefonszámlájuk terhére SMS-Lottón keresztül, illetve az Okoslottó alkalmazással is. 

A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a lelkes ikszelők között egyre népszerűbb a digitális térben megtett fogadás, a fent említett játékformák közül az elmúlt négy hétben az év elejéhez képest csak a számsorsjátékok internetes forgalma átlagosan 40%-kal nőtt, az Okoslottó alkalmazáson és a mobiltelefonszámlák terhére játszott SMS-Lottó átlagosan 11%-kal, a társaság weboldalán regisztrációval rendelkező játékosok SMS fogadásai pedig átlagosan 26%-kal növekedtek. 

A Szerencsejáték Zrt. egyes játékait vizsgálva az eddig eltelt 15 hétben összességében legtöbben a Puttót, valamint a Kenót játsszák digitálisan. Az elmúlt négy hét és az intenzív digitális kampány a termékeken belül is jelentősen növelte az interaktív forgalom részarányát, megdőlt a Joker, az Eurojackpot és a Kenó digitális heti értékesítési rekordja is. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lottózni otthonról is lehet

Már most látható, hogy a pandémiás helyzet hatást gyakorolt az eddig kialakult lottózási szokásokra, hiszen a digitális csatornákon történő eladások dinamikus növekedésnek indultak az elmúlt hetekben. 

A fentieken túl fontos kiemelni, hogy a digitális térben tett fogadások számos előnyt tartogatnak számukra. Amellett, hogy gyorsan és egyszerűen használhatók, a kisnyeremények utalása a társaság fogadási rendszerében nyitott belső egyenlegre vagy a játékos által megadott bankszámlára történik. Nincs elfelejtett játék vagy fogadás, ugyanis nyeremény esetén, játékformától függően, a játékosok SMS-ben vagy e-mailben kapnak értesítést. 

A Szerencsejáték Zrt. kéri a játékkedvelőket, hogy egészségük védelme érdekében, betartva a járványügyi szabályokat, elsősorban otthonról adják fel virtuális szelvényeiket. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem