33 °C Budapest
Így vásárolnak a magyarok: ha tehetik nem a kártyájukkal fizetnek, ott spórolnak, ahol tudnak

Így vásárolnak a magyarok: ha tehetik nem a kártyájukkal fizetnek, ott spórolnak, ahol tudnak

2024. június 17. 11:33

Az idei legerősebb hónapot produkálta májusban a SZÉP kártya forgalom, a költött összeg meghaladta a 2,5 milliárd forintot. Az év további részében ezt a növekedést segítheti, hogy a hazai kibocsátók közül egyedülállóan a K&H-nál digitálisan is elérhető SZÉP kártya már országosan közel 22 ezer helyen használható érintésmentes fizetésre.

A SZÉP kártya birtokosok az idei évben eddig májusban költöttek a legtöbbet, a havi forgalom meghaladta a 2,5 milliárd forintot, míg május végéig az összes költés 11,4 milliárd forintot volt. „Az év ezen időszakában jellemzően intenzív a SZÉP kártya használat, mivel a pünkösdi hosszú hétvége mellett a belföldi nyaralások foglalásai is ilyenkor történnek meg. Idén pedig a korán jött nyári idő is sokakat kicsábított a szórakozó- és vendéglátóhelyekre” – tájékoztatott Rammacher Zoltán, a K&H Lakossági ügyfél szegmens marketing vezetője.

Van miből költeni- Az intenzív felhasználás mellett a SZÉP kártyára történt havi jóváírás mértéke is magas, májusban meghaladta a 2,5 milliárd forintot. Ezzel a 2024-es jóváírás május végéig 12,6 milliárd forintot tett ki, ami 11 százalékkal meghaladja az elmúlt év előző időszakának eredményét. A teljes elérhető K&H SZÉP kártya egyenleg több mint 8,6 milliárd forint – éppen 2 milliárd forinttal több, mint idén január végén és 17 százalékkal magasabb a tavaly májusi egyenlegnél.

Ha vásárlás érdemes követni a Pénzcentrum minden héten csütörtökön megjelenő cikksorozatát, melyben az éppen aktuális, legizgalmasabb akciókat gyűjtjük össze és összevetjük mit hol érdemes vásárolni. Legújabb, múlt heti összefoglalóban a foci Eb-re készülőknek kedveztünk és összeszedtük, hogy milyen árral fogadják a foci szurkolókat a boltok, ha nasiról, tv-ről vagy az elengedhetetlen sörről van szó. 

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm