9 °C Budapest
Small tomatoes hanging on a branch on a summer sunny day macro photography. Red and green tomatoes close-up photography in summer.

Kész rablás, ami a boltokban folyik: 300-400 forint egy szem paradicsom, paprika

2023. március 17. 17:04

Az elmúlt egy évben már bőven volt időnk hozzászokni az infláció gondolatához, azonban azt még mindig sokkoló látni, amikor több mint 2000 forint a paradicsom kilója.

Azzal mindenki tisztában van, hogy Magyarországon a legmagasabb az élelmiszerinfláció az egész Európai Unióban, hiszen már bőven 40 százalék felett járunk. Azonban eddig mindig voltak olyan termékek, mint a zöldség vagy a gyümölcs, amiket olcsóbban meg tudunk venni. A jelek szerint ennek azonban hivatalosan is végeszakadt.

TikTokon szúrta ki a Pénzcentrum azt a videót, ahol az egyik felhasználó – teljesen jogosan – szinte sokkot kap az Auchan zöldségárain. Az áruházláncban ugyanis a polcról levett egy szem TV paprika 292 forint, míg az egy darab paradicsom 391 forintba kerül. Utóbbinek a kilós árát is láthatják a szemfülesek a videón: 2299 forintot kérnek el jelenleg egy kiló fürtös paradicsomért.

@istvan897

♬ eredeti hang - istvan897
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?