18 °C Budapest
Row of old books on a bookshelf. Many of the books show lots of wear and damage from aging.

Bárkinél ott lehetnek ezek a százezreket erő könyvek: kevés magyar tudja, mi lapul a polcon

2023. március 11. 12:33

Kétmillió forintért adott el egy magyar nő egy Disney-könyvsorozatot. Még az összefirkált példányok is tízezrekbe kerülnek.

Kétmillió forintért kelt el nemrég egy Disney-mesekönyvsorozat, amely csak egyben volt eladó - erről ír a Blikk. Mint a lap megjegyzi, az eladó pontosan tudta, mennyire értékes dolgokat akar eladni, ezért mert ennyit kérni. A Disney-mesekönyvek ugyanis egyenként is tíz- vagy akár százezres nagyságrendű összegbe kerülnek, ugyanis elképesztően ritkák.

Az aukciót lebonyolító felület, az Antikvárium.hu tojadonosa azt mondta a lapnak, hogy szerinte az új tulajdonos már nem is fogja továbbadni a kincset érő ritkaságot.

Egy régi mesekönyv ára önmagában nem kirívó: szinte minden, amit az emberek most a gyerekkori, régi könyveikből meg akarnak venni, drága. Őrült árak vannak, mert ezek a könyvek már nem kaphatók és minden könyv annyit ér, amit adnak érte. És vevő is mindig lesz

- magyarázta Chovanecz Balázs, miért mehetett el ennyire drágán a sorozat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?