Budapest, 2021. január 26.Az ALDI kereskedelmi üzletlánc szupermarketének bejárata esti kivilágításban az V. kerületi Kossuth Lajos utca 13-ban.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Súlyos bírságot kapott az Aldi: lebuktak a hatósági áras cukorral

2022. augusztus 17. 09:33

Drágábban adták a cukrot a hatósági árnál, ezért milliós büntetést kaptak a diszkontáruháznál.

Egymillió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a a Baranya Megyei Kormányhivatal az Aldira, mert az üzletlánc egyik pácsi boltjában a kristálycukrot drágábban árdulták, mint amit a hatósági árkorlátozás megenged - számolt be az ügyről a Világgazdaság. Bár az eset még februárban történt, csak most hozták nyilvánosságra azzal, hogy feltöltötték a fogyasztóvédelmi portálra.

Az áruház tíz forinttal adta drágábban az egy kilós kristálycukrot, mint ahogy az árstop bevezetésével tehette volna. Kiderült az is, hogy amint a hatósági árstopot a kormány bejelentette, az üzlet azonnal ellenőrzést kapott, ekkor derült ki a szabálytalanság. Az üzletlánc elismerte ennek tényét, viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy csak adminisztratív hiba történt.

(címlapi kép: Róka László, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?