6 °C Budapest
Budapest, 2021. január 26.Az ALDI kereskedelmi üzletlánc szupermarketének bejárata esti kivilágításban az V. kerületi Kossuth Lajos utca 13-ban.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Súlyos bírságot kapott az Aldi: lebuktak a hatósági áras cukorral

2022. augusztus 17. 09:33

Drágábban adták a cukrot a hatósági árnál, ezért milliós büntetést kaptak a diszkontáruháznál.

Egymillió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a a Baranya Megyei Kormányhivatal az Aldira, mert az üzletlánc egyik pácsi boltjában a kristálycukrot drágábban árdulták, mint amit a hatósági árkorlátozás megenged - számolt be az ügyről a Világgazdaság. Bár az eset még februárban történt, csak most hozták nyilvánosságra azzal, hogy feltöltötték a fogyasztóvédelmi portálra.

Az áruház tíz forinttal adta drágábban az egy kilós kristálycukrot, mint ahogy az árstop bevezetésével tehette volna. Kiderült az is, hogy amint a hatósági árstopot a kormány bejelentette, az üzlet azonnal ellenőrzést kapott, ekkor derült ki a szabálytalanság. Az üzletlánc elismerte ennek tényét, viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy csak adminisztratív hiba történt.

(címlapi kép: Róka László, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm