33 °C Budapest
Little girl with chocolate on her face and hands

Figyelem! Ezektől a Kinder csokiktól szalmonellás lehetsz: itt a frissített hatósági lista!

2022. április 9. 13:57

Újabb Kinder terméket kell visszavonni szalmonella miatt - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal április 9-én közleményben.

Mint arról nemrég itt a Pénzcentrumon is beszámoltunk, az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek.

a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal április 9-ei közleménye pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy egy új, a korábbi listán nem szereplő termék, a Kinder adventi naptár (127g) is szennyezett lehet.

Az érintett Kinder édességek friss listája:

  • Kinder Schokobons (46g, 125g, 200g, 300g)
  • Kinder Surprise Maxi (100g)
  • Kinder Mix (198g)
  • Kinder Maxi Mix (133g)
  • Kinder Mini Eggs (250g)
  • Kinder Happy Moments (133g, 162g, 347g)
  • Kinder adventi naptár (127g)

A Ferrero Mo. Kft. tájékoztatásán túl a visszahívás kapcsán az egyes áruházláncok az alábbi tájékoztatókat jelentették meg. Az áruházláncok oldalain a fenti listában szereplő termékektől eltérő tételek is szerepelnek és a visszavételre vonatkozó információkat is tartalmaznak! Íme:

Frissítés: 2022.04.11.

Cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt érkezett a Pénzcentrumhoz a Ferrero anyavállalatától, illetve a magyar egységtől. Az állásfoglalást változtatás nélkül közöljük:

"A folyamatban lévő, az élelmiszerbiztonsági hatóságokkal együttműködésben zajló szalmonella-vizsgálatokkal összefüggésben a Ferrero felfüggeszti működését a belgiumi arloni gyárában.

Azonnali hatállyal visszahívjuk az Arlonban készült Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schokobons, Kinder Happy Moments, Kinder Mix 198g, Kinder Maxi Mix 133g, Kinder adventi naptár 127g termékek teljes gyártását.

A Ferrero elismeri, hogy voltak belső hiányosságok, melyek késedelmet okoztak az információk időben történő lekérésében és megosztásában. Ez befolyásolta a vizsgálatok gyorsaságát és hatékonyságát. A gyárat csak a hatósági engedély birtokában nyitjuk meg újra.

Ez a visszahívás csak a belgiumi Arlonban gyártott Kinder termékeket érinti. Az arloni üzem éves szinten a világszerte gyártott Kinder termékek teljes mennyiségének körülbelül 7%-át teszi ki. Helyi megoldásokkal segítjük a fogyasztókat a visszahívásban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez az egyetlen és helyes döntés, amelyet meg kellett hozni az élelmiszerbiztonság maximális szintjének biztosítására és a további szennyeződések kockázatának kiküszöbölésére.

Mélységesen sajnáljuk az esetet. Szeretnénk őszintén elnézést kérni minden fogyasztónktól és üzleti partnerünktől, és köszönjük az élelmiszerbiztonsági hatóságok értékes útmutatásait.

Az alapítás óta a Ferrero központi értékeit képezik az élelmiszerbiztonság, a minőség és a fogyasztókról való gondoskodás, melyeket mélyen érintett ez a komoly esemény. Minden lehetséges lépést meg fogunk tenni, hogy megőrizzük fogyasztóink teljes bizalmát.

Helyi kiegészítés:

A Ferrero Magyarország Kft által forgalmazott, más európai gyárakban gyártott Kinder márkák, beleértve a 20g-os Kinder Meglepetés és a Kinder üreges húsvéti nyúl  termékeket,  NEM TARTOZNAK a visszavont termékek körébe."

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?