19 °C Budapest
Itt az ALDI figyellmeztetése: csalók környékezik a diszkontlánc vásárlóit

Itt az ALDI figyellmeztetése: csalók környékezik a diszkontlánc vásárlóit

2021. május 28. 17:30

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy csak az ALDI Magyarország egyetlen hivatalos Facebook és Instagram oldala rendelkezik "ellenőrzött" jelzéssel, kezdi közleményét az ALDI. Az üzletlánc óvatosságra inti a vásárlokat, hiszen csalók  bukkantak fel, akik az ALDI logójával és nevével visszaélve próbálják átverni a gyanútlan fogyasztókat. 

Az ALDI Magyarország imposztorok, azaz csalók felbukkanására figyelmeztet, akik az ALDI logójával és nevével élnek vissza a legnagyobb közösségi média, a Facebook sűrűjében. Nagyon egyszerű ilyen áloldalakat készíteni, hiszen pár kattintás alatt meg is van, képet pedig bárhonnan tud halászni az ember.

Nagyon figyeljetek, mivel a koronavírus-járvány kibontakozása óta egyre több vásárlással kapcsolatos csoport és oldal keletkezik a Facebookon, ahol könnyen félrevezethetnek minket mindenféle álhírrel és kétes forrásokból származó információkkal. Ráadásul simán elcsábíthatnak nyereményjátékokra is, amelyek igazából nem is léteznek. Nagyon résen kell lenni, de a kék pipa mindig segíthet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?