Így valósíthatod meg újévi fogadalmadat: ez a siker titka

Így valósíthatod meg újévi fogadalmadat: ez a siker titka

2020. január 8. 12:30

Sokan vannak, akik szilveszter éjszakáján újévi fogadalmakat tesznek. Január első napjaiban azonban a lelkesedés rendszerint alább hagy. Nem kell ennek azonban így lennie. Kis lépésekben, fokozatosan érdemes megvalósítani a kitűzött célokat. Ha valaki például megfogadta, hogy idén végre tényleg felújítja a lakást, de a decemberi költekezés után nem igazán maradt erre pénze, annak sem kell bánkódnia, már az év első hónapjában sokat tehet azért, hogy idén valóban megvalósítsa álmát.

December utolsó napjaiban az emberek többsége számot vet, átgondolja az elmúlt évet és megfogalmazza, mik azok a célok, amiket a jövőben el szeretne érni. Ahány ember, annyi újévi fogadalom. Sokan vannak, akik például megfogadják, az újévben egészségesebben fognak élni, több pénzt tesznek félre, új munkahelyet keresnek, és akad, aki a lakásfelújítást tűzi ki célnak. Csakhogy az év eleji lelkesedés rendszerint gyorsan alábbhagy.

Ha valóban szeretnénk megvalósítani a kitűzendő célokat, fontos a fokozatosság, hogy kis lépésekben haladjunk, így ugyanis mindig lesz sikerélmény. Decemberben a legtöbben túlköltekeznek, az adventi időszak megterheli a családok pénztárcáját, ennek hatása pedig januárban érződik. Nem kell azonban vagyonokat költeni, hogy elkezdjük a lakásfelújítással kapcsolatos munkálatokat.

Kis lépésekben érdemes haladni

A január tökéletes arra, hogy kicsit rendszerezzünk otthon, leltárt készítsünk, mik azok a lakberendezési tárgyak, amikre már nincs szükségünk, vagy amit mindenképpen be kellene szerezni

- írta megkeresésünkre a kika áruház. Megjegyezték azt is, hogy ahhoz, hogy a lakás látványos változáson menjen keresztül, nem feltétlenül kell hatalmas lépéseket tenni.

"Nem kell rögtön átfesteni a falakat, vagy lecserélni a burkolatokat, csak mert megfogadtuk, hogy idén kipofozzuk végre a lakást. Kis lépésekben haladjunk. Érdemes beszerezni néhány könnyen cserélhető kiegészítőt, például új ágytakarót, díszpárnákat, vagy akár egy új szőnyeget. Így már januárban azt érezhetjük, hogy tettünk valamit, elindultunk a magunk elé tűzött úton" - jegyezték meg, hozzátéve, hogy vásárlás előtt érdemes alaposan átgondolni a lakberendezési koncepciót, és a lakás hangulatához jelenleg is passzoló bútorokat, dekortárgyakat és kiegészítőket vásárolni.

Mindenkit óvva intenénk attól, hogy fellángolásból vásároljon. Nem érdemes valamit csak azért megvenni, mert éppen le van akciózva. Ha a tárgy ugyanis nem illik a lakásba, ha nem passzol a lakásban élők személyiségéhez, akkor felesleges pénzt áldozni rá, nem fog jól mutatni otthon

 - írták. A kika áruház azt javasolja mindenkinek, hogy a megfelelő termékek kiválasztásában kérje az áruházakban dolgozó szakértő kollégák segítségét. A design mellett ugyanis nagyon fontos a funkcionalitás is, és megtalálni a legtökéletesebb új lakberendezési tárgyat, bizony nem mindig könnyű. Pláne, ha anyagilag is van egy határ, amin belül mozoghatunk.

Pár ezer forintból megújulhat a lakás

A bútorlánctól megtudtuk, hogy az év első hónapjaiban rendszerint megélénkül az érdeklődés a fürdőszobabútorok, az előszoba garnitúrák, a tárolók és a lakástextilek iránt.

"Gyakorlatilag pár ezer forintból már jelentős változást lehet elérni otthonunkban, ami sikerélményt jelent, hiszen bizonyítja, hogy valóban tettünk valamit a célunk megvalósítása érdekében. Új lakástextilt már pár ezer forintért be lehet szerezni, és nagyon feldobja a lakást, ahogy egy új kép vagy egy új tükör is. 25 ezer forint alatt vásárolhatunk egy új előszoba szettet, ami szintén nagyon látványos előrelépést jelent. Az előszoba az a helyiség ahová hazaérve először lépünk be és indulás előtt felkészülünk a távozásra. Épp ezért kiemelt fontossággal bír" - írták, hozzátéve, anyagilag is jól jár az, aki most szeretne beruházni néhány új lakberendezési tárgyra, január 11-én és 12-én ugyanis minden termékre 13 százalék kedvezményt adnak.

Támogatott tartalom
A cikk megjelenését a kika támogatta.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 3. 16:06