Pénzügyi panasz esetén is van megoldás! (x)

Pénzügyi panasz esetén is van megoldás! (x)

Pénzcentrum
2019. október 30. 05:30

Ingyenes segítség a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózattól.

Nem könnyű eligazodni a különböző hitelek, kölcsönök, biztosítók kínálta lehetőségek között. Jobb megelőzni a problémát: pénzügyi ismeretek hiányában nem árt, ha a pénzügyi döntések meghozatala előtt szakember tanácsát is kikérjük.

Annak érdekében, hogy a vidéken élők számára is lehetőség nyíljon személyes ügyintézésre, a Magyar Nemzeti Bank országos irodahálózatot hozott létre. A Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség (FÉBÉSZ) fogyasztóvédelmi civil szervezetként Szolnokon, Salgótarjánban, Egerben és Szombathelyen működteti a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodákat, ahol díjmentes és független tanácsadást, tájékoztatást adnak az ügyfeleknek a pénzügyi szolgáltatásokról és kezelik a lakosok panaszait.

Dr. Baran Alexandra irodavezető elmondta, hogy a lakosok leginkább hitelekkel, biztosításokkal, követeléskezeléssel kapcsolatos panaszokkal keresik fel a hálózatot, melynek nyitvatartásáról a www.penzugyitanacsadoiroda.hu oldalon tájékozódhatnak a fogyasztók.

- Probléma eseten fontos, hogy ne dugjuk homokba a fejünket. Sajnos, sokan csak a végrehajtási eljárás során kapnak észbe, amikor már kevesebb lehetőség van a megegyezésre. A szakember kiemelte: ha az ügyfélnek vitás ügye adódik, az iroda munkatársai segítenek a panasz megfogalmazásában.

Kevesen tudják, hogy méltányossági ügyben is lehet Pénzügyi Békéltető Testülethez fordulni - akár a követeléskezelés, vagy végrehajtási eljárás megindulását követően is - amikor az adós például személyi körülményei, jövedelmi, vagyoni helyzete miatt nem tud fizetni - tájékoztatott Dr. Baran Alexandra. Az irodák a kérelmek kitöltésében is az ügyfelek segítségére vannak, akiknek így lehetőségük adódik a fogyasztói jogvitájuk bírósági eljáráson kívüli rendezésére.

Az irodahálózat célja, hogy bármilyen pénzügyi vonatkozású ügyben segítse a fogyasztókat, legyen szó például a hitelszerződés megkötését megelőző tájékozódásról, panaszos ügyek kezeléséről vagy a mindennapi életben hasznos tippekről, tudnivalókról. A tanácsadók szerződéskötés előtt a szükséges dokumentumokat is áttekintik, értelmezik, hogy az ügyfelek felkészültebben, tájékozottabban vállaljanak kötelezettséget.

Az irodavezető elmondta, hogy az általuk működtetett irodák a pénzügyi tudatosság fejlesztésében is aktív szerepet vállalnak, termékteszteket, körképeket készítenek, melyek honlapjukon olvashatóak.

További információ: www.megfontoltvasarlok.hu

 

 

 

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?