Óriási változás előtt a hazai műszaki áruházak: ezt jobb, ha tudod

Óriási változás előtt a hazai műszaki áruházak: ezt jobb, ha tudod

2019. szeptember 27. 16:07

A 24 Media Markt társaságból szeptember legvégén egy cég lesz. A Tesco áruházaiba költözéssel már piacvezető, nyomában sem ér az Extreme Digital - eMAG kettőse, de közben a Euronics szép csenben felkúszott a második helyre a műszaki áruházak rangsorában.

Még 2019 májusában született meg a döntés, mely alapján átszervezik a Media Markt áruházak irányítását és októbert már új felállásban kezdik meg - számol be a blokkk.com

Ebből a vásárló szinte semmit sem fog érzékelni, csupán az a cégnév változik akitől a számlát, nyugtát, jótállási jegyet kapja. A változások lényege, hogy a Media Markt 32 áruháza, amit most még 24 darab kft visz, beolvad a Media Markt Saturn Holding Kft-be szeptember végén. 

A 22. kft a MM Reatil Cooperation, amelyik a nemrégiben némi polctologatással kialakított tescós áruházakat fogja össze (tescos áruháza 10 darab van a MM láncban, közülük kettő már régebbről, nyolc pedig a friss, ezévi szerzemény). A 23. a kft-k sorában az MS E-Commerce, amely a Media Markt webáruházát szervezi. A tulajdonos a sorban a 24. kft, aki összefogta az előbbieket, a már említett Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.

A beolvadás hivatalos dátuma szeptember 30., a MM társaságok üzleti évének fordulónapja.

Az önálló áruházi kft-k beolvadása annyit fog jelenteni sok-sok szervezési, irányítási kérdés egyszerűsítése mellett, hogy az MM áruházak éves beszámolóit már nem kell külön bogarászni, ha valaki kíváncsi az eredményekre, hanem egy kattintásorral elérhetők lesznek. Ennek ugyanakkor lesz egy, a kíváncsiskodók számára fájó területe, mégpedig az, hogy a Media Markt webáruházának eddig önállóan megleshető eredménye valószínűleg eltűnik nyilvánosság elől. A webáruházak amúgy is titkolják eredményeiket, hát most eggyel többen lesznek ebben a sorban.
A műszaki cikk piac felfordulása folytatódik: a Media Markt még nagyobb előnnyel marad piacvezető, az E-Digital és az eMAG csak pisloghat, és ott van még az Euronics

Aki jelenleg második a sorban.

A műszaki piac legnagyobbjai éppen egybekelnek, így lesz felfordulás: A Media Markt nyitott nyolc új tescós áruházat, a Tesco átengedte műszaki cikk piacát neki. Az eMAG pedig irányítási jogot szerez az Extreme Digitalban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Media Markt feltehetően tovább növelheti forgalmát, szerény becslés szerint is - kiindulva abból, hogy áruházainak száma harmadával megugrott, 24-ről 32-re - legalább 35-40 milliárd forinttal. A Tescónál ez az üzletág lenullázódik, de hát szép számmal fordulnak meg arrafelé a vásárlók, akik most egy szakáruházat találnak a hipermarketben, vagy már ki tudja micsodában, így jók a Media Markt esélyei.

És előreláthatóan hiába szerez irányítást az Extreme Digitalban az eMAG, együtt sem hoznak majd annyit, mint a jelenleg - számolgatásunk szerint - második Euronics. Ráadásul az Euronicsnak is van webáruháza, de természetesen ő is titkolja a miből mennyit.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18