9 °C Budapest

Óriási változás előtt a hazai műszaki áruházak: ezt jobb, ha tudod

2019. szeptember 27. 16:07

A 24 Media Markt társaságból szeptember legvégén egy cég lesz. A Tesco áruházaiba költözéssel már piacvezető, nyomában sem ér az Extreme Digital - eMAG kettőse, de közben a Euronics szép csenben felkúszott a második helyre a műszaki áruházak rangsorában.

Még 2019 májusában született meg a döntés, mely alapján átszervezik a Media Markt áruházak irányítását és októbert már új felállásban kezdik meg - számol be a blokkk.com

Ebből a vásárló szinte semmit sem fog érzékelni, csupán az a cégnév változik akitől a számlát, nyugtát, jótállási jegyet kapja. A változások lényege, hogy a Media Markt 32 áruháza, amit most még 24 darab kft visz, beolvad a Media Markt Saturn Holding Kft-be szeptember végén. 

A 22. kft a MM Reatil Cooperation, amelyik a nemrégiben némi polctologatással kialakított tescós áruházakat fogja össze (tescos áruháza 10 darab van a MM láncban, közülük kettő már régebbről, nyolc pedig a friss, ezévi szerzemény). A 23. a kft-k sorában az MS E-Commerce, amely a Media Markt webáruházát szervezi. A tulajdonos a sorban a 24. kft, aki összefogta az előbbieket, a már említett Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft.

A beolvadás hivatalos dátuma szeptember 30., a MM társaságok üzleti évének fordulónapja.

Az önálló áruházi kft-k beolvadása annyit fog jelenteni sok-sok szervezési, irányítási kérdés egyszerűsítése mellett, hogy az MM áruházak éves beszámolóit már nem kell külön bogarászni, ha valaki kíváncsi az eredményekre, hanem egy kattintásorral elérhetők lesznek. Ennek ugyanakkor lesz egy, a kíváncsiskodók számára fájó területe, mégpedig az, hogy a Media Markt webáruházának eddig önállóan megleshető eredménye valószínűleg eltűnik nyilvánosság elől. A webáruházak amúgy is titkolják eredményeiket, hát most eggyel többen lesznek ebben a sorban.
A műszaki cikk piac felfordulása folytatódik: a Media Markt még nagyobb előnnyel marad piacvezető, az E-Digital és az eMAG csak pisloghat, és ott van még az Euronics

Aki jelenleg második a sorban.

A műszaki piac legnagyobbjai éppen egybekelnek, így lesz felfordulás: A Media Markt nyitott nyolc új tescós áruházat, a Tesco átengedte műszaki cikk piacát neki. Az eMAG pedig irányítási jogot szerez az Extreme Digitalban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Media Markt feltehetően tovább növelheti forgalmát, szerény becslés szerint is - kiindulva abból, hogy áruházainak száma harmadával megugrott, 24-ről 32-re - legalább 35-40 milliárd forinttal. A Tescónál ez az üzletág lenullázódik, de hát szép számmal fordulnak meg arrafelé a vásárlók, akik most egy szakáruházat találnak a hipermarketben, vagy már ki tudja micsodában, így jók a Media Markt esélyei.

És előreláthatóan hiába szerez irányítást az Extreme Digitalban az eMAG, együtt sem hoznak majd annyit, mint a jelenleg - számolgatásunk szerint - második Euronics. Ráadásul az Euronicsnak is van webáruháza, de természetesen ő is titkolja a miből mennyit.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm