21 °C Budapest
Több tízezer magyar bicikli kerül külföldre: ennyit költünk rájuk itthon

Több tízezer magyar bicikli kerül külföldre: ennyit költünk rájuk itthon

2019. május 8. 09:03

Magyarországon mintegy 400 ezer biciklit gyártanak évente, mely az európai kerpárgyártás 3 százalékát teszi ki. Ezzel hetedikek vagyunk a rangsorban, bár az elmúlt években 3-5 százalékkal visszaestek az új eladások. Ennek ellenére a drágább, jó minőségű modellekre nő a kereslet. 

Az éves szinten készülő 400 ezer bicikliből nagyjából 220 ezret értékesítenek itthon, a többit exportálják - írja a Világgazdaság. 

Az elmúlt években az újkerékpár-eladások számának 3-5 százalékos visszaesése tapasztalható, annak ellenére, hogy a jó minőségű, drágább kerékpárok eladási száma egyre növekszik

- közölte a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség (MKKSZ). Korábbi felméréseik alapján a hazai gyártású kerékpárok 65 százalékát szakboltokban vásárolják. Bár a biciklizés nem tartozik a drága közlekedési módok közé, a magyar vásárlók többségét (84 százalékát) az árérzékenység jellemzi. A legalább hetente biciklizők is legfeljebb 10 ezer forintot költenek évente kerékpárjukra. 

Az MKKSZ adatai szerint átlagosan 80 ezer forintért vásárolnak a magyar fogyasztók kerékpárt.

Igaz, a szövetség kilenc tagvállalata inkább magasabb árkategóriájú modelleket forgalmaz, mely árnyalja a felmérés mutatta képet a hazai kerékpárpiacról.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?